OPĆINA VOĆIN Dječjem vrtiću Jelenko dodijeljeno 132.000 kuna potpore za predškolu

Općina Voćin je temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini, a koja je donesena temeljem provedenog Javnog poziva općinama indeksa razvijenosti I-IV. skupine i ostalima, sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sklopila Ugovor o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020., kojim je Općini dodijeljen iznos od 132.000 kuna.

Prije nego je Dječji vrtić Jelenko dobio potporu od spomenutog ministarstva postojala je jedna odgojna skupina od 24 djece, 1 odgojitelj i 1 odgojitelj – ravnatelj. Nakon dobivanja potpore vrtić ima 1 odgojnu skupinu od 32 djece, 2 odgojitelja i 1 odgojitelja – ravnatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Općina Voćin je i prije dobivanja potpore sufinancirala rad predškole, ali sada je to znatno lakše, jer će se dobivena sredstva uložiti u nabavu mnogih pomagala, slikovnica i didaktike. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)