PROVEDENE ANKETE Roditelji odgovorili hoće li slati djecu u školu: Evo koliko učenika od ponedjeljka kreće na nastavu

U sklopu treće faze popuštanja mjera je i ponovno organiziranje nastave u nižim razredima osnovnih škola te pohađanje vrtića. Kako bi se vidjelo koliki broj roditelja planira djecu slati u škole i vrtiće te se sukladno tome organizirao siguran boravak djece, odgojno-obrazovne ustanove s područja Virovitičko-podravske županije provele su ankete.

Od ponedjeljka, prema trenutnim podacima, u škole će krenuti samo 21 učenik s područja cijele županije. U orahovačkoj OŠ Ivane Brlić Mažuranić nastavu će pohađati 5 učenika, matičnu školu OŠ Petra Preradovića Pitomača 2 učenika te 11 u područnim školama, u Otrovancu 4, Sedlarici 4 te Kladarama 3 učenika. Dok će Područnu školu u Rogovcu, koja djeluje pri OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, pohađati 3 učenika.

Velika većina roditelja odlučila je da će njihova djeca i dalje pohađati nastavu na daljinu.

Škole na području Virovitice, Slatine i svih drugih općina, osim Pitomače i jedne područne škole u Špišić Bukovici, neće pohađati nijedan učenik.

Kada je riječ o dječjim vrtićima, 3 mališana pohađat će vrtić u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, dok za ostale vrtiće još traje prikupljanje podataka.

Glazbena škola Jan Vlašmsky nastavu će i dalje održavati na daljinu prema preporuci Ministarstva.

Gradonačelnik Ivica Kirin zahvalio je svim roditeljima koji su poslušali preporuke Nacionalnog stožera i Ministarstva znanosti i obrazovanja, među kojima je i preporuka da roditelji koji imaju mogućnosti i uvjete ne šalju svoju djecu u vrtiće i škole.

– Grad Virovitica će zajedno s navedenim odgojno-obrazovnim ustanovama ipak osigurati uvjete potrebne za eventualno održavanje nastave, uključujući nabavu dezinficijensa i ostlih potrebnih sredstava, kako bi ustanove bile spremne za prihvat djece i učenika – rekao je Kirin.

(www.icv.hr, vpz.hr, virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content