BLAGDAN PRESVETOG SRCA ISUSOVA Svečanom svetom misom proslavljen Zavjetni dan grada Slatine

Svetkovina Presvetog Srca Isusova, koja je poslije blagdana sv. Josipa, zaštitnika Župe i grada, druga najznačajnija svetkovina za Slatinu jer je riječ o drugom zaštitniku Župe i zavjetnom danu za grad Slatinu, obilježena je jučer (petak) svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik iz Sopja vlč. Oliver Kranjčić uz sudjelovanje župnika Slatinskog dekanata.

Vlč. Kranjčić u svojoj propovijedi govorio je o srcu kao simbolu ljubavi te o različitim ljubavima, od onih koje teže da budu uzvraćene, do bezuvjetne kao što je Božja ljubav prema nama, koja nas pokreće na dobra djela. Ukazao je na potrebu njegovanja ljubavi među bližnjima, prema domovini i prema Bogu, rekavši da čovjek ne može razumom dokučiti ljubav, već jedino srcem.

IMG 20200619 195720 Custom

– Zato smo danas zagledani u Božje srce, koje nas bezuvjetno ljubi, koje je puno ljubavi, dobrote i nježnosti, ali koje isto tako očekuje da mu uzvratimo svojim djelima, svojim životom, svojim svjedočanstvom. Svetkovina Srca Isusova govori nam da Bog od nas očekuje da budemo otvoreni za druge, da ne svedemo svoje biće i svoj život na osvetu, mržnju, nepraštanje i na zlopamćenje, nego da budemo milosrdni kao što je milosrdan Otac naš nebeski – rekao je vlč. Kranjčić.

Domaći župnik vlč. Dragan Hrgić kratko je podsjetio na 1918. godinu, kad su se slatinske obitelji posvetile i stavile pod zaštitu Presvetog Srca Isusova. Potom je čestitao blagdan časnim sestrama u Župi sv. Josipa, koje pripadaju Družbi sestara Presvetog Srca Isusova, i poželio im da ljubav koju crpe iz Srca Isusova šire među svojim sugrađanima.

IMG 20200619 192710 Custom

Na kraju mise svi vjernici molili su Molitvu prijatelja Srca Isusova, a potom je uslijedila svečana procesija s kipom Srca Isusova perivojem oko crkve, uz pjevanje Zlatne krunice Srca Isusova.

(pž, Glas Slavonije, foto: P. Žarković)

[g-gallery gid=”593728″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content