Dr. Venus o koronavirusu na području VPŽ: Testirali smo 1.266 osoba, od kojih je 9 bilo pozitivno, na jesen možemo očekivati novi val

O aktualnoj situaciji vezanoj za koronavirus na sjednici Županijske skupštine VPŽ govorio je dr. Miroslav Venus, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ i član Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Na području naše županije 29. ožujka smo imali prvog zaraženog od koronavirusa. Bili smo posljednja županija u Hrvatskoj bez COVID-a 19, 34 dana od pojave u RH. Od tada do danas testirano je 1.266 osoba s područja naše županije. Od toga je devetero bilo zaraženo koronavirusom, a kod njih petero se klinički razvila bolest COVID 19. Nažalost, jedan muškarac je preminuo, ostali su se oporavili. Uz njih devetero, bila je vezana 41 osoba koja je bila u samoizolaciji, ali nitko od njih nije bio pozitivan. Već osam dana Virovitičko-podravska županija je korona free županija. Budimo odgovorni i nadalje, jer virus „nije otišao on je još uvijek tu negdje među nama“. Nadamo se da će on s vremenom oslabjeti, ali na jesen, kada dođe hladnije vrijeme, možemo očekivati drugi val. Zato se trebamo i nadalje pridržavati epidemioloških mjera naglasio je dr. Miroslav Venus.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content