POTRES U KRIŽNICI 80 vatrogasaca na županijskoj vatrogasnoj vježbi gasilo požare i spašavalo imovinu

Jučer (petak) u 22 sata vatrogasci zapadnog dijela Virovitičko-podravske županije dobili su dojavu o potresu u naselju Križnica zbog kojega je došlo do šteta na objektima i požara otvorenog prostora. Srećom, nije riječ o stvarnim događajima, već o županijskoj vatrogasnoj vježbi u organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

Na intervenciju se uputilo 80 vatrogasaca s 37 vatrogasnih vozila iz vatrogasnih zajednica Virovitice, Pitomače, Lukača, Špišić Bukovice, Gradine i Suhopolja.

IMG 9395

– Vatrogasci su započeli s vježbom u realnom vremenu, s lokacijom i zadacima s kojima nisu bili upoznati. Vježba je započela u 22 i završila u 1 sat u noći. Uspješno je završena i vatrogasci su izrazili zadovoljstvo ovakvim tipom vježbe jer tako zapravo uče i uvježbavaju se u stvarnom vremenu – rekla je zapovjednica županijske Vatrogasne zajednice Mateja Fras Venus, dodala je kako su u logističkom dijelu vježbe sudjelovali i vatrogasci iz Čađavice, Čačinaca, Četekovca, Voćina i Slatine.

IMG 9667

Kroz vježbu, vatrogasci su prošli nekoliko požara otvorenog prostora, tehničkih intervencija, požara objekta i tehničkih intervencija u prometu, a sve se događalo pod budnim okom zapovjednice Fras Venus, predsjednika županijske Vatrogasne zajednice Željka Palkovića, počasnog zapovjednika Stjepana Venusa te Zdravka Frasa, zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača.

(www.icv.hr, ml; foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”592661″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content