Sportski objekt u Zdencima budućnost razvoja sporta, kulture i zdravlja mladih 

Općina Zdenci prošle je godine završila izgradnju i svečano otvorila novi sportski objekt, zgradu Nogometnog kluba Sloga Zdenci. Zgrada je otvorena u sklopu 80 godina postojanja kluba, a investicija izgradnje vrijedna je preko 2 milijuna kuna, od čega je potpora Ministarstva regionalnog razvoja 400 tisuća kuna, a sve ostalo pokrila je Općina Zdenci. Sportski objekt obišli su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, saborski zastupnik Josip Đakić te član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš kojima su isti predstavili načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, njegov zamjenik Jurica Kiris te predsjednik NK Sloga Darko Čiš.

-Ovo je danas jedinstvena prilika da svima pokažemo kakav objekt imamo na koji smo iznimno ponosan. Ova zgrada nije samo za potrebe nogometnog kluba nego će ga koristiti i druge udruge te će biti dostupan za manifestacije i druge sadržaje. Hvala visokim gostima što nam konstantno pomažu i što su nas i sada posjetili – rekao je načelnik Durmić.

Sportski objekt Zdenci

Član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš prisjetio se velikog projekta kojeg je i sam bio dio u Zdencima.

-Načelnik i ja smo prije nekoliko godina dogovarali kako bi trebalo adaptirati staru ambulantu, pa potom odlučili da se to ne isplati uređivati nego smo krenuli u izgradnju nove i izgradili smo je i to je bio prvi projekt nakon punih 30 godina u Zdencima. Drago mi je bilo vidjeti da je obnovljena i stara zgrada ambulante, da su Zdenci dobili kružni tok, sada i ovaj prekrasan sportski objekt što je dokaz da ovakva mjesta imaju pred sobom svjetliju bolju i ugodniju budućnost – rekao je Fazekaš.

Sportski objekt Zdenci

Oduševljenje ovim objektom nije krio niti saborski zastupnik Josip Đakić.

-Drago mi je da mogu podijeliti radost zajedno s vama za ovaj prekrasan objekt koji je stasao u Zdencima. Posebno mi je drago što će ovaj objekt zagrliti razvoj sporta, ali ne samo sporta već i kulture jer će pod ovim krovom obitavati udruge sa svojim sadržajima i to je zapravo najveće bogatstvo ovakvih projekata. Unatoč ovim kriznim vremenima uslijed te nesretne korone, tisuće radnih mjesta je spašeno mjerama Vlade RH i milijardama kuna uloženim za njihove plaće. Premijer Andrej Plenković jasno je definirao kako će izgledati buduće razdoblje koje je pred nama, a to je da će 22 milijarde eura biti raspoloživo našoj Hrvatskoj kako bi izašli iz ove krize, ali jednako tako i kako bi sve naše krize oplemenili i učinili sve da budu jednaki životni uvjeti u ruralnim sredinama kao i u gradovima. Vjerujem da tu politiku razumijete, vjerujem da razumijete ljude koji su stvaraoci, kao što su ljudi koji vode i vašu općinu i skrbe za sve mjesta općine. Tu smo i mi, svi dužnosnici na višim instancama, saboru, ministarstvima koji želimo pomagati jer samo jedan veliki i zajednički tim može napraviti puno, ali prije svega moram voljeti Hrvatsku kako bi se za nju borio velikim žarom – rekao je između ostalog Đakić.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”594747″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content