Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveća koncentracija alkohola kod vozača u Virovitici, a brzina u Suhopolju

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna evidentirano je 13 prometnih nesreća, četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i pet osoba lakše te devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen, a dvije prometne nesreće uzrokovali su vozači pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 407 prekršaja, od kojih 51 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 177 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,50 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 57 godine koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u nedjelju, 28. lipnja, u 17.40 sati u Virovitici.

Najveća brzina kretanja vozila od 128 km/h izmjerena je u subotu, 27. lipnja, u Suhopolju u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a kojim je upravljao vozač osobnog automobila.

Uhićena je jedna osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content