60 minuta do Zagreba: Raspisan natječaj za izgradnju brze ceste Bjelovar – Granični prijelaz Terezino Polje, etapa 3, čvor Špišić Bukovica – čvor Virovitica

Na službenoj internet stranici Hrvatskih cesta www.hrvatske-ceste.hr, u rubrici Javna nabava, Hrvatske ceste d.o.o. objavile su Prethodno savjetovanje za izgradnju brze ceste Bjelovar – Granični prijelaz Terezino Polje, etapa 3, čvor Špišić Bukovica – čvor Virovitica, procijenjene vrijednosti 78 milijuna kuna.

– Riječ je o dionici u duljini od 4,5 kilometara. Nama je važno da krene ova priča, jer kvalitetna i brza poveznica sa Zagrebom i središnjom Hrvatskom nama predstavlja žilu kucavicu daljnjeg gospodarskog razvoja Virovitičko-podravske županije. Zahvaljujem se Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću na punoj podršci ovom projektu, resornom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskim cestama i svima onima koji su se borili za ovu cestu uz naše saborske zastupnike – kazao je župan Igor Andrović, a punu podršku u ostvarenju ovog projekta, dao je i zamjenik župana Marijo Klement.

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, također se zahvalio Vladi RH, ministarstvu, saborskim zastupnicima.

– Radi se o najvećem i najvažnijem projektu kako za grad Viroviticu tako i za Virovitičko-podravsku županiju. Radovima će se krenuti iz dva pravca, od Farkaševca prema Gudovcu i od Virovitice do Špišić Bukovice. Tijekom ove godine očekujemo građevinsku dozvolu, a, kao što vidimo, kao što smo i najavljivali, raspisan je natječaj, uslijedit će odabir izvođača i potom radovi. Gradnja brze ceste ne može se zaustaviti – podcrtao je gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

Saborski zastupnik Josip Đakić s radošću je primio navedenu vijest.

– Velika zahvala ide i Vladi RH, premijeru Andreju Plenkoviću, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskim cestama jer to je ono što dugo sanjamo. Brza cesta je od izuzetnog značaja jer tako Virovitica i Virovitičko-podravska županija postaje sjecište najvažnijih prometnih pravaca D2, D5 i D12, što jamči razvoj ne samo grada Virovitice već i cijele Virovitičko-podravske županije ali i ovog dijela RH. Time i doslovno postajemo regionalno prometno čvorište, što će ovom dijelu Hrvatske osigurati ubrzani razvoj gospodarstva – zaključio je saborski zastupnik Josip Đakić.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content