Dvije žene prevarile samohranu majku petero djece: Slikale joj osobnu i podigle kredit na njeno ime

Policijski službenici iz Virovitice dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakinjom i 29-godišnjakinjom, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare, krivotvorenja isprave i nedozvoljene uporabe osobnih podataka, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je postojanje osnove sumnje kako je 63-godišnjakinja, sredinom ožujka 2020. godine došla u stan oštećene 43-godišnjakinje te joj rekla kako joj može srediti jednokratnu novčanu pomoć koju isplaćuje država, a na koju ona ima pravo obzirom da je samohrana majka petero djece, u iznosu od oko 4000 kuna, za što joj treba fotografija osobne iskaznice 43-godišnjakinje, a koju je potom i fotografirala – kažu iz policije.

Fotografiju osobne iskaznice 63-godišnjakinja je potom dala na korištenje 29-godišnjakinji, koja je podigla kredit,koristeći njene podatke te oštetila 43-godišnjakinju za više tisuća kuna.

Protiv 63-godišnjakinje i 29-godišnjakinje slijedi posebno izvješće ODO Virovitica. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o majci i kćeri sa Slatinskog područja.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content