FOTO Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica dobilo auto-ljestvu iz Tirola

DVD Orahovica već nekoliko godina muku muči s vozilom auto-ljestva, jer postojeće je konstantno bilo u kvaru i gotovo neuporabljivo. Zahvaljujući suradnji Vatrogasne zajednice VPŽ s vatrogascima iz austrijskog Tirola, ovo je društvo dobilo auto-ljestvu, noviju i očuvaniju.

-Riječ je o iznimno očuvanom vozilu iako je 1987. godište, Iveco Magirus. Vozilo je u odličnom stanju, prešlo 33 tisuće kilometara i iza sebe ima 600 radnih sati. Naše dosadašnje vozilo najvjerojatnije ćemo dati na korištenje Komunalnom poduzeću Papuk za njihove potrebe. Presretni smo ovim vozilom koji nam jamči još veću sigurnost u čuvanju i zaštiti imovine i ljudi – kaže zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina koji je uz dozapovjednika Darka Šrameka i vatrogasce Mateja Orinu i Danijela Ribića vozilo dovezao u Orahovicu.

DVD Orahovica vozilo Tirol 2

Upravo zahvaljujući Robertu Orini koji je pokrenuo suradnju u prvom redu sa zapovjednikom DVD-a Lipik Tomislavom Stokićem preko kojeg je ostvarena i suradnja s vatrogascima Tirola, društva Virovitičko-podravske županije iz ove su austrijske pokrajine dobila niz vatrogasnih vozila, a nova stižu.

-Sve je zapravo krenulo prijateljstvom Tomislava i mene kada smo zajedno bili na dislokaciji na Pelješcu. Tu je krenuo dogovor oko suradnje s pokrajinom Tirol i drago mi je da je cijelu priču prepoznala Vatrogasna zajednice VPŽ i da naša društva dobivaju nužnu pomoć u vatrogasnim vozilima.

Naše društvo bi trebalo dobiti još dva vozila iz Tirola, navalno i tehničko, a u našu orahovačku Vatrogasnu zajednicu treba stići jedno manje vozilo koje će biti ustupljeno DVD-u Dolci, a plan je kada DVD Crkvari riješe problem s garažom i njima dostaviti jedno vozilo iz Tirola – zaključio je Orina.

DVD Orahovica vozilo Tirol 4

Vozilo je u središte grada, ispred vatrogasnog doma, stiglo uz rotaciju i zvučnu signalizaciju, a dočekali su ga uz oduševljenje, orahovački vatrogasni operativci i vodstvo društva.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”596842″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content