FOTO Virovitička “La Masia” sve više postaje rasadnik odličnih nogometaša: Juniori Virovitice počeli s pripremama za novu sezonu

Veliki i mali nogometni klubovi sve više se oslanjaju na igrače iz svojih nogometnih škola. Najpoznatija nogometna škola je La Masia iz Barcelone. Mnogi svoje podmlatke žele ustrojiti po njenom modelu. U svakom klubu najbolji izdanci klupske škole popunjavaju seniorsku momčad, dok ostali igrači igračku sreću pronalaze u drugim sredinama.

U Nogometnom klubu Virovitica već su desetak godina prionuli ozbiljnom radu s pomlatkom. Kvalitetu tog rada potvrđuju igrači koji su prve korake napravili u Virovitici, a sada igraju u vrhunskim klubovima. Najizrazitiji primjer je Hrvoje Babec, standardni prvotimac prvoligaša Gorice.

IMG 2416 Custom e1595589194672

DVIJE STOTINE MLADIH

Danas je u rad klupske škole nogometa uključeno preko dvije stotine mladih igrača. Vrh te piramide su juniori, koji su nakon duge pauze zbog pandemije koronavirusa ponovno počeli s treninzima.

Treneri Stjepan Pleše i Ante Dražić okupili su svoju mladu momčad. Na trening se odazvalo petnaestak igrača. Dio ih se ispričao zbog obiteljskih obveza, a drugi dio odsutnih trenutno se nalazi na moru.

-Očekujem da se do kraja tjedna manje-više kompletiramo, pa ćemo lakše moći igrati pripremne utakmice – rekao je trener Pleše.

IMG 2417 Custom

Treneri se većinom moraju osloniti na ulazne juniore, jer dio izlaznih juniora trenira sa seniorima, dok su se neki od prošlogodišnjih juniora odlučili okušati u seniorskim momčadima nekih od klubova u županijskim nogometnim ligama. Oni nisu imali strpljenja još godinu-dvije da se priključe domaćoj seniorskoj momčadi.

POJAČAN SASTAV

S druge strane, mladi igrači iz okolnih klubova željni afirmacije i igračkog napredovanja dolaze u juniorski sastav Virovitice. Ovih dana NK Virovitici su pristupili Luka Bratanović i Matija Posavec iz Drave (Podravske Sesvete) te Niko Sučić iz Kalinovca, dok je redove kadeta pojačao Leon Lipovac koji je došao iz četekovačkog Dinama.

IMG 2420 Custom

Kao i sve mlađe selekcije virovitičkog trećeligaša, juniori će se i ove sezone natjecati u kvalitetnim ligama Nogometnog središta Sjever, gdje će moći odmjeriti svoju snagu s vršnjacima iz pet županija na sjeverozapadu Hrvatske, među kojima su i prvoligaške nade koprivničkog Slaven Belupa i Varaždina.

O kvaliteti rada i nadarenosti igrača govore rezultati. Juniori Virovitice godinama su u vrhu lige, a najbolji među njima već se ulaskom u juniorski sastav počinju uključivati u rad seniorskog pogona.

PRVI TEST

Najsvježiji primjer je Luka Špoljar, koji je proteklog vikenda postigao prvijenac u seniorskom sastavu, a protekle jeseni u svom uzrastu bio je vodeći momčadski strijelac i asistent.

IMG 2423 Custom e1595589175623

Tim putem će uskoro i njegovi suigrači, samo trebaju biti strpljivi i uporni. Već ove subote virovitički juniori će odigrati prvu pripremnu utakmicu sa seniorskom momčadi županijskog prvoligaša Omladinca iz Korije, a nakon toga slijedi seniorski turnir u Sopju.

-Samo utakmicama s jačim momčadima naši igrači mogu očvrsnuti i doći do potrebne igračke kvalitete – zaključio je trener Pleše.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”598716″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content