HZZ U prvih šest mjeseci 59 nezaposlenih završilo obrazovanje za rukovatelja viličarem, programera, sobara, mesara

U HZZ Područnom uredu Virovitica tijekom prve polovice 2020. godine 59 nezaposlenih osoba završilo je obrazovanje u različitim obrazovnim programima.

Početkom godine 14 nezaposlenih osoba završilo je programe usavršavanja za JAVA programera/ku te 9  devet programera/ku mobilnih aplikacija – ANDROID. Navedene obrazovne programe provodilo je Pučko otvoreno učilište Algebra iz Zagreba, pokazuju podatci Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Virovitica.

Tijekom svibnja i lipnja ove godine 16 nezaposlenih osoba završilo je obrazovni program osposobljavanja za rukovatelja/icu viličarem, bagerom ili utovarivačem. Navedene obrazovne programe provodilo je Učilište Studium  – ustanova za obrazovanje odraslih iz Vukovara.

U istom razdoblju pet nezaposlenih osoba završilo je obrazovni program osposobljavanja za barmena/icu i priprematelja/icu koktela, a šest nezaposlenih osoba za poslove sobara/ice. Navedene obrazovne programe provodila je Ivora- škola informatike iz Varaždina.

IMG 4493
foto: HZZ Područni ured Virovitica

ZANIMANJE IDE U E-RADNU KNJIŽICU

Osim navedenoga, devet nezaposlenih osoba je završilo obrazovni program za jednostavne  poslove u zanimanju mesar/ica  koji je provodilo Pučko otvoreno učilište Omega iz Virovitice.

Realizacija navedenih obrazovnih programa bila je prekinuta u ožujku zbog tada nastale situacije s COVID-om 19, no u svibnju su svi prekinuti programi nastavljeni i uspješno završeni.

Image 1
foto: HZZ Područni ured Virovitica

Svim polaznicima obrazovanja uručena su uvjerenja o stručnoj osposobljenosti, koje će im biti uvedena i u e- radnu knjižicu.

-HZZ Područni ured Virovitica je svim polaznicima financirao troškove obrazovanja, novčane pomoći kao i putne troškove. Polaznici obrazovanja su stekli nova znanja i vještine koje će im povećati  zapošljivost na tržištu rada – ističu u HZZ-u, Područnom uredu Virovitica.

Od početka srpnja u tijeku je provođenje obrazovnog programa osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičar za 11 polaznika kojeg provodi Ivora – škola informatike iz Varaždina, a  organizira i troškove financira HZZ područni ured Virovitica, a obrazovanje se nastavlja i na jesen.

IMG 4533

– Od rujna 2020. godine organizirat ćemo daljnja  provođenja planiranih obrazovanja i to u djelatnosti metala, prehrambene djelatnosti , djelatnosti smještaja i usluživanja hrane i pića te djelatnosti građevinarstva – kažu u HZZ-u, Područnom uredu Virovitica.

Konkretno, osobe će se u rujnu moći obrazovati za zanimanje mesar/ica, pekar/ica, barmen/ica, slastičar/ka, sobar/ica, priprematelj/ica pizze, zavarivač/ica MIG/MAG postupkom, zavarivač/ica TIG postupkom, bravar/ica, soboslikar/ica i ličilac/ica, rukovatelj/ica viličarem, rukovatelj/ica bagerom, rukovatelj/ica utovarivačem i krovopokrivač/ica.Svim nezaposlenim osobama – polaznicima obrazovanja Područni ured Virovitica financirati će troškove obrazovanja,  liječničkog pregleda, putne troškove kao i novčanu pomoć za vrijeme obrazovanja.

Sve zainteresirane nezaposlene osobe za  uključenje u pojedini program obrazovanja mogu se prijaviti  svom  savjetniku za zapošljavanje. (www.icv.hr, HZZ Područni ured Virovitica)

IMG 4491
foto: HZZ Područni ured Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content