JEDNOSTAVNI TRIKOVI Zašto profesionalni kuhari uvijek stavljaju mokri ručnik ispod daske za rezanje?

Naručiti hranu iz restorana puno je jednostavnije, a ujedno i pravi gušt, ali zašto ne biste uložili malo truda i uz ove savjete kuhara pretvorili svoju kuhinju u najbolji restoran – piše vecernji.hr

The Daily Meal donosi pravila koja bi zapravo trebao znati svatko tko se uhvati kuhače.

Iskoristite vodu od tjestenine

Pitate se zašto je tjestenina u restoranu uvijek više kremasta nego ona koju napravite kod kuće? Kada ju kuhate ona ispušta škrob u vodu, a profesionalni kuhari kasnije tu vodu iskoriste za zgušnjavanje umaka. Još jedan trik je taj da završite njeno kuhanje u umaku. Ubacite ju zajedno s malo vode u kojoj se kuhala, sve dobro izmiješajte i pustite još neko vrijeme da se kuha na laganoj vatri. Tako se prožimaju svi okusi.

Stavite mokri ručnik ispod daske za rezanje

Kako biste izbjegli da vam se daska pomiče i kliže dok režete namirnice za svoje jelo, ispod nje stavite blago mokar ručnik. Mogu vam poslužiti i papirnati ručnici.

Kušajte dok kuhate

Mnogi ljudi griješe u tome što jelo kušaju tek kad dođe na tanjur. Cijelo vrijeme, kako dodajete sastojak po sastojak, kušajte ono što kuhate. Tako ćete jedino biti sigurni da ste stavili svega koliko treba, pogotovo začina.

Kosti piletine čuvajte za temeljac

Nemojte bacati kosti kada ste očistili kuhanu ili pečenu piletinu. Sačuvajte ih i ubacite u vodu, dodajte povrće i začine, ostavite da se kuha dugo, nekih 12 sati, dok se kosti ne počnu raspadati. Trebate ga iskoristiti u idućih 10 dana.

Napravite jaje od lanenih sjemenki

Krenuli ste peći kolače i shvatili da nemate jaje? Ne morate odmah odjuriti u trgovinu, već ga možete napraviti njegovu zamjenu kod kuće. Stavite žlicu ili dvije lanenih sjemenki u vodu i pričekajte da pusti svoju sluz. Imat će isto djelovanje.

U kalupima za led zamrznite umake

Umjesto kockica za led, u posudice za izradu istog stavite ostatke juhe, umaka ili mješavinu začina i zamrznite. Možete ih iskoristiti kad god želite tako što ćete ih staviti u lonac, dodati malo vode i pustiti da se odmrznu.

Stavite aluminijsku foliju ispod mesa

Postoji bezbroj trikova za pečenje mesa, ali jedan koji obavezno preporučuju kuhari je stavljanje aluminijske folije ispod komada koji pečete. Napravit će se fina i hrskava korica na dnu.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content