Stanje u prometu prošlog tjedna: Evidentirano 12 prometnih nesreća, teško ozlijeđena tri vozača

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih pet s nastradalima i sedam s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su po jedan vozač bicikla, osobnog automobila i motocikla teško ozlijeđeni, a dva vozača osobnih automobila i putnik u osobnom automobilu su lakše ozlijeđeni. Pod utjecajem alkohola su prometne nesreće uzrokovala tri počinitelja.

Ukupno je utvrđeno 390 prekršaja, od kojih 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 144 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 60 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.43 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 36 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u petak u 13.35 sati u Pitomači.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 07.25 sati u Starom Gracu gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 121 km/h.

Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona je uhićen jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 154 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 67 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

(PU virovitičko-podravska, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content