Za Regionalni centar kompetentnosti “PANONIKA” odobreno 49 milijuna kuna: Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače partner je u projektu

Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi stekla je status Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru poljoprivrede te je za projekt Regionalni centar kompetentnosti “PANONIKA” odobreno 49 milijuna kuna.

Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomača je partner u projektu. Srednjoj školi Stjepana Sulimanca ovo je najveći projekt u kojem je ikada sudjelovala. Jedina su škola u Virovitičko-podravskoj županiji koja je stekla ovaj status. Ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi, Marija Mršo Rajić, potpisala je u ime Regionalnog centra kompetentnosti “PANONIKA” ugovor vrijedan 49.345.376 milijuna kuna u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga – Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod) sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo.

Nositelj projekta je Poljoprivredno-prehrambena Škola Požega, a partneri su uz Srednju školu Stjepana Sulimanca i Ekonomska škola Požega, Udruga učeničkih domova RH, Veleučilište u Požegi, Prirodoslovna škola Karlovac, Požeško-Slavonska županija te Kutjevo d.d. za proizvodnju i promet poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Projekt je bio zahtjevan, te su u pripremi ovog projekta sudjelovali Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija, Regionalna razvojna agencija PANORA, Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači i Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi.

Kroz dodijeljena sredstva zaokružit će se generacijski iskorak u strukovnom obrazovanju, jer će Srednja škola Stjepana Sulimanca kroz projekt nabaviti modernu opremu, modernizirati strukovne programe prema potrebama tržišta rada, educirati nastavnike i poboljšati uvjete u školi. Osim ulaganja u modernizaciju i opremu Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, kroz ovaj projekt poboljšat će se i uvjeti rada i nabaviti nova multimedijalna oprema za Učenički dom Virovitica koji će kroz Udrugu učeničkih domova RH omogućiti smještaj polaznicima Regionalnog centra kompetentnosti “Panonika” u Pitomači.

(www.vpz.hr, facebook: SŠ “Stjepana Sulimanca” Pitomača, foto: ilustracija, K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content