Fuchs: Djeca kreću u školu 7. rujna, to nam je polazišna točka, a dotad će svi dobiti upute

Sastanak Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021. bit će održan u Ministarstvu znanosti i obrazovanje. Njihova zadaća je razrada i predlaganje mjera za početak nove pedagoške, školske i akademske godine, javlja Večernji.hr.

– Za učenike od petog razreda i za učenike srednjih škola čekamo još odluku. Za mlađe učenike ne treba maska, za studente da, dapače od njih očekujemo to – kazala je koordinatorica radne skupine dr. Ivana Pavić Šimetin dodajući i da čekaju i savjete Svjetske zdravstvene organizacije za više razrede .

– Sigurno će biti kombinacija nastave u razredu i nastave na daljinu – kazala je na pitanje kako će se odvijati nastava.

– Tek smo počeli raditi, radit ćemo intenzivno sljedećih dana. Nisu sve škole u Hrvatskoj isti kao ni gradovi. Sve će biti propisano detaljno kada mi izađemo s mjerama – kazao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

– To nam je polazišna točka, da djeca kreću u škole 7. rujna, a dotad će svi dobiti upute, i roditelji i nastavnici – rekao je ministar.

– Muči nas proboj virusa u škole, muči nas jesen s većim brojem respiratornih infekcijama, prema tome moramo organizirati brzu dijagnostiku -rekao je ministar. U Zagrebu su dali suglasnost da se skrati sat na 40 minuta kako bi se do druge smjene mogla kompletno dezinficirati škola, rekao je.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content