Odigran virovitički nogometni turnir podbilogorskog kraja: Rezovac osvojio petu titulu

Treću subotu nizu Rezovac je bio središte sportskog, a mogli bi reći i društvenog života grada Virovitice. Nakon malonogometnog turnira rezovačkih ulica „Nikola Kolaković“ i Memorijalnog turnira „Hrgović –Rudanović“ održan je i turnir virovitičkih momčadi podbilogorskog kraja.
Vrijeme ljetnih godišnjih odmora odrazilo se na sastav momčadi koje su sudjelovale na turniru.

U prvoj utakmicu Rezovac je s 3:0 svladao Sveti Đurađ. Po jedan zgoditak postigli su Silvijo Buzuk, Mateo Tomić i Patrik Bazijanac. U drugom dijelu utakmice puleni Nikole Mesića su pokazali da se unatoč porazu i na njih mora ozbiljno računati u predstojećem ligaškom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Druga utakmice bila je ogled Podgorja i milanovačkog Sokola. Podgorje je pobijedilo 1:0. Jedini zgoditak na utakmici postigao je Matia Horvat.

Susret za treće mjesto između Sokola i Svetog Đurađa završio je bez zgoditaka. Najizgledniju priliku ima je Sveti Đurađ iz kaznenog udarca, ali vratar sokola Manuel Majer Križ efektno je sačuvao svoja vrata. U naknadnom raspucavanju jedanaesteraca Sveti Đurađ je bio uspješniji i osvojio je treće mjesto.

U finalnoj utakmici Rezovčani su poveli 1:0. Podgorje je uspjelo poravnati na 1:1. Domaća momčad je do kraja postigla još dva pogotka i došla do uvjerljive pobjede 3:1. Strijelci za Rezovac su bili Mateo Tomić, Patrik Bazijanac i Silvijo Buzuk, dok je gol za Podgorje postigao Mateo Jurković.

Na šest dosadašnjih turnira Rezovac je pet puta bio najbolji. Na kraju su podijeljeni pehari svim momčadima za osvojena mjesta i proglašeni najbolji pojedinci. Najbolji strijelci su bili Mateo Tomić i Patrik Bazijanac (obojica Rezovac). Za najboljeg igrača proglašen je Silvijo Buzuk (Rezovac), a za najboljeg vratara Filip Lukačević (Sveti Đurađ). (www.icv.hr, mš)