U nedjelju, 9. kolovoza, nakon osam mjeseci, počinje natjecanje u 1. ŽNL: Niz kvalitetnih momčadi u borbi za naslov prvaka

blank

Ovog vikenda, nakon osam mjeseci stanke s natjecanjem ponovno počinje 1. županijska nogometna liga.

Zbog pandemije koronavirusa ovo je bila dosad najduža pauza službenih ligaških natjecanja na nogometnim terenima u našoj županiji. Liga će se igrati u novom formatu sa 16 momčadi. Zato natjecanje počinje već 9. kolovoza, a prvi dio bi trebao završiti 15. studenoga.

Očekuje se uzbudljiva borba za naslov prvaka, ali i opstanak u ligi. Tijekom ljeta većina momčadi se pojačala. Prema svim procjenama najbliži borbi za naslov prvaka bi trebali biti Sloga iz Zdenaca, Podravac iz Sopja, Graničar Bušetina i Bratstvo iz Gornjeg Bazja. Tu se nikako ne smiju podcijeniti mogućnosti Mladosti iz Čačinaca, Mladosti iz Miljevaca i Rezovca, koji su prošle sezone bili u utrci za naslov.

To ne znači, da se i druge momčadi ne mogu uključiti u borbu za vrh. Pripremne utakmice u ljetnom periodu ne mogu biti pravi pokazatelj budućih rezultata, jer na većini utakmica momčadi igraju s nekompletnim sastavima, zbog odlazaka na godišnje odmore.

U prvom kolu u nedjelju, 9. kolovoza Rezovac je favorit na svom terenu u susretu s Dinamom iz Četekovca.

Podravac u Sopju s postojećim sastavom ne bi smio propustiti bodove u ogledu s Omladincem iz Korije.

Slično bi trebalo biti u bušetinskom Bereku, gdje kod Graničar Bušetine gostuje Slavonija iz Sladojevaca.

Povratničku sezonu u županijsko prvoligaško društvo Gradina počinje domaćom utakmicom s Borovom.

Drugi novak u ligi Ćeralije dočekuju Mladost 1930. iz Čađavice.

Mikleuš na svom terenu igra susjedski derbi s Voćinom.

Sloga iz Zdenaca je favorit na svom terenu, ali Mladost iz Čačinaca neće doputovati s bijelom zastavom.

Sve utakmice se igraju u 18 sati. Derbi susret u Gornjem Bazju između Bratstva i Mladosti iz Miljevaca igrat će se zbog polufinala kupa u srijedu, 19. kolovoza.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)