U virovitičkoj Poduzetničkoj zoni Sjever gradit će se bioplinsko postrojenje za proizvodnju električne energije i otvoriti 21 novo radno mjesto

Na u ponedjeljak održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice vijećnici su donijeli odluku o prodaji građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Sjever trgovačkom društvu BIOVIRO d.o.o. iz Virovitice za izgradnju bioplinskog postrojenja snage 1MW za proizvodnju električne energije.

Bioplinsko postrojenje proizvodit će električnu energiju pomoću bioplina nastalog na prirodan način i to korištenjem biootpada, a gradit će se na površini od 14.000 četvornih metara.

Planirana vrijednost investicije je 5 milijuna eura, a projekt će biti financiran uz potporu nadležnog Ministarstva za zaštitu okoliša i Fonda za zaštitu okoliša te vlastitim sredstvima i kreditnim zaduženjem. Izgradnjom će se otvoriti 21 novo radno mjesto.

S obzirom na kriterije koji su utvrđeni Programom poticaja i olakšica razvoja gospodarstva grada Virovitice zemljište ovom trgovačkom društvu prodano je za 14.000 kuna, odnosno kunu po četvornom metru.

(www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content