Uvedena još devetorica novoimenovanih župnika Požeške biskupije u župničku službu

Nakon prošlonedjeljnog uvođenja u službu prve skupine novoimenovanih župnika Požeške biskupije, u nedjelju, 23. kolovoza tijekom središnjih župnih euharistijskih slavlja u službu su  sukladno crkvenim propisima uvedena još devetorica novih župnika. Požeški biskup Antun Škvorčević uveo je fra Bernarda Barbarića u službu župnika Župe sv. Roka u Virovitici, a fra Darka Sudarića u službu župnika Župe Duha Svetoga u Požegi.

Pozdravljajući sabrane vjernike na početku euharistijskog slavlju u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici, biskup Antun je izrazio radost nazočnima što može biti s njima u prigodi kad oni s pravim raspoloženjem virovitičkog vjerničkog srca primaju novog župnika fra Bernarda Barbarića. Zahvalio je fra Rozi Brkiću što se tijekom pet godina služenja u ovoj župi zajedno sa svojim suradnicima, među kojima je bio i fra Grgur Blažević te časni brat fra Davor Holi koji su premješteni, trudio da bi duše povjerenih im župljana mogle disati pravim duhovnim dahom i bile što bliže Bogu.

DSC01613 scaled 2
Foto: pozeska-biskupija.hr

Potom je bilježnik Biskupskog ordinarijata Matej Siluković pročitao Dekret o imenovanju fra Bernarda Barbarića župnikom Župe sv. Roka u Virovitici, kao i njegov kratki životopis. Zatim je novoimenovani župnik fra Bernard u skladu s crkvenim propisima ispovjedio vjeru, a sudionici slavlja njegovu su vjeroispovijest zaključili pjevanim poklikom “Krist danas i uvijeke, aleluja!” Čestitajući fra Bernardu što je tim činom primio punu ovlast župničke službe, biskup je poručio nazočnim župljanima da njihov novi župnik nije k njima došao u svoje ime, nego u ime Crkve naviještati njezinu cjelovitu vjeru, surađivati s njima i izgrađivati zajedništvo Isusa Krista onim raspoloženjem srca i radošću kojom je to činio sv. Franjo, a nazočni su mu vjernici dobrodošlicu izrazili pljeskom. Još je biskup pozdravio i dosadašnjeg župnog vikara fra Vedrana Kosa koji nastavlja i dalje u istoj službi, fra Marina Kuzminskog, seniora zajednice u Virovitici fra Celestina Čakarića te časnog brata fra Marijana Matijaška.

Na svršetku misnog slavlja novoimenovani župnik fra Bernard Barbarić izrekao je riječ zahvale Bogu i biskupu Antunu za službu koju započinje te je vjernicima obznanio župne obavijesti. U završnoj riječi biskup je zahvalio sudionicima slavlja što vole Boga i nastoje živjeti zajedništvo Crkve u svojoj župi sa svojim franjevcima i sa svojim biskupom, te je na sve njih, a osobito na svećeničko djelovanje njihova novog župnika zazvao Božji blagoslov.

DSC01618 scaled 2
Foto: pozeska-biskupija.hr

Jednako tako, ove nedjelje, Generalni vikar Josip Krpeljević uveo je fra Josipa Šoštarića u službu župnika Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju, a Pavla Filipovića u službu župnika Župe sv. Nikole Biskupa u Međuriću.

Prepošt požeškoga Stolnog kaptola Ivica Žuljević uveo je fra Petra Cvekana u službu župnika Župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama, a Patrika Alatića u službu upravitelja Župe sv. Marka Evanđelista u Našicama. Kancelar Biskupskog ordinarijata Ivan Popić uveo je Nikolu Legca u službu upravitelja Župe Presvetog Trojstva u Turnašici, a Ljubišu Krmara u službu upravitelja Župe sv. Terezije Avilske u Suhopolju. Kanonik Antun Ćorković uveo je Ivana Certića u službu upravitelja Župe Gospe Fatimske u Našicama.

(pozeska-biskupija.hr; foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”602279″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content