FOTO Dobrovoljno vatrogasno društvo Otrovanec održalo pokaznu vatrogasnu vježbu

U nedjelju, Dobrovoljno vatrogasno društvo Otrovanec održalo je pokaznu vatrogasnu vježbu. Prije samog početka vježbe vatrogasci su postrojavanjem uz zvuk sirena odali počast kolegama stradalim na Kornatu 2007. godine.

Početak vježbe započeo je primanjem dojave u 15:36 sati s dojavom o požaru otvorenog prostora koju prima zamjenik zapovjednika DVD-a Otrovanec Ivan Benčak, izlaze s jednim vozilom i tri vatrogasca. U drugom dijelu na intervenciju izašao je zapovjednik VZO Pitomače Zdravko Fras te preuzeo vođenje intervencije. Drugi dio vježbe je bio prometna nesreća u kojoj su bile dvije unesrećene osobe. Treći dio vježbe je bio požar stambenog objekta koji se sastojao od unutarnje navale u objektu gdje je pronađena jedna unesrećena osoba.

viber image 2020 08 31 12 39 447

Vježba se je održavala u realnom vremenu što znači da su svi vatrogasci dolazili na dojavu pozivom iz Vatrogasnog operativnog centra koji su formirali članovi DVD-a Otrovanec. Na vježbi sudjelovali su članovi DVD-a Otrovanec (13 operativnih vatrogasaca), DVD-a Pitomača (2 vatrogasca i DVD-a Kladare (2 vatrogasca).

viber image 2020 08 31 12 40 2054

Također na vježbi su bili prisutni načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, počasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko–podravske Stjepan Venus, predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske Željko Palković i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Josip Nemet.

Vatrogasni zapovjednici su u kratkoj analizi nakon završene vježbe zaključili da je vježba uspješno odrađena i da treba više ovakvih vježbi da bi operativni vatrogasci bili što spremniji za prave intervencije.

(tekst i foto: DVD Otrovanec)

[g-gallery gid=”603521″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content