FOTO Papuk odličnom predstavom zaustavio pobjednički niz Mladosti iz Ždralova – vodeće momčadi prvenstva

Peto prvenstveno kolo 3. HNL Sjever u Orahovici je donijelo ogled domaćeg Papuka i lidera prvenstva, momčadi Mladosti iz Ždralova.

Papuk je nakon odlaska trenera Stjepana Mađarića dočekao momčad koja još bod nije izgubila (uz respektabilnu gol razliku), ali na terenu se nikakva razlika nije vidjela. Završilo je 1:1 s bodom velikim kao “Papuk” za Orahovčane, iako bi i pobjeda bila više nego zaslužena.

Papuk je od prve minute krenuo iznimno borbeno i hrabro, čvrsto na svaku loptu, a gosti iako su imali posjed lopte ništa više od toga nisu mogli napraviti. Hrabrost se Papuku isplatila u 13. minuti. Odlični Radinković je osvojio jednu loptu na sredini terena i vrhunski gurnuo u for prema Matokoviću koji se odlično ogradio, sjurio prema kaznenom prostoru i mirno poslao loptu u donji desni kut Srbljanovića.

Papuk Mladost 2 odlicni Matija Matokovic 900x600

Papuk je i dalje stiskao svaki pas, nije dozvolio prilaz svom golu. I onda u 24. minuti jedini trenutak dekoncentracije inače odličnog suca Hirša. Dugu prizemnu loptu primio je Kamga i ušao u kazneni prostor, a paralelno s njim je trčao i Papukov stoper Stipe Čavić koji klizećim startom odnosi čistu loptu, no Hirš ničim izazvan pokazuje na bijelu točku. Kazneni udarac mirno realizira kapetan Matija Vrbanić. S tim rezultatom se otišlo na odmor.

Papuk Mladost 6 900x600

U drugom dijelu ista slika, Papuk u čvrstom bloku, a gosti s kontrolom posjeda i pokušajima da s kratkim pasovima dođu do prigode. Priliku za vodstvo ponovno je imao Papuk, desnu stranu probio je Ninčević i prošao uz gol-aut crtu te uputio maestralnu povratnu loptu koju je dočekao Matoković i iz prve opalio, no nažalost po Papuk lopta je otišla visoko preko gola.

Papuk Mladost 3 900x600

Prijete i gosti, iz jedne brze kontre nakon neopreznosti domaćih na sredini terena sam prema vratima se sjurio Kamga no vrhunskom obranom i ulaskom u šut najgore sprječava vratar Antun Marković. Ponovno je sijevnulo s druge strane, lijevi bok je probio Marin Čavić i poslao loptu u gužvu u kazneni prostor, udarac Matokovića je blokiran, Ninčević potom odlaže na nekih 18 metara za Radinkovića čiji precizni prizeman udarac završava na desnoj vratnici.

Papuk Mladost 2 900x452

Onda opet malo s druge strane, nakon prizemnog ubačaja loptu na nekih 12 metara prima Kožarić, slijedi odličan udarac no lopta je otišla tik pored desne vratnice. Do kraja susreta Papuk je imao još nekoliko prigoda, a najbolju je imao Miroslav Rukavina koji je primio jedan povratni pas nakon odličnog proboja po desnoj strani Podboja, uputio udarac no lopta je završila u naručju Srbljanovića. Na kraju velikih 1:1 za Papuk i gromoglasan pljesak s obje Papukove tribine za htjenje, borbenost, želju i odličnu prikazanu igru.

Papuk Mladost 7 900x543

Igrač utakmice je možda najbolje reći cijela momčad, no ako izdvajamo pojedinca onda je to svakako Matija Matoković koji je uz pogodak bio nerješiva enigma za obranu Mladosti. Niti jedan duel nije izgubio, razigravao je svoju momčad odličnim dodavanjima i trčao po cijelom terenu.

-Igrali smo hrabro, borbeno i zapravo je šteta što nismo uzeli sva tri boda. Čestitam od srca svim mojim suigračima na prikazanoj igri i borbenosti i nadam se da ćemo svaku utakmicu imati ovakav pristup i onda ćemo pokazati koliko vrijedimo i skupiti jako puno bodova – rekao je Matoković.

Papuk Mladost 1 odlicni Matija Matokovic 900x607

Bila je ovo igra s rukopisom Stjepana Mađarića, no treba odati i priznanje vršitelju dužnosti trenera Robertu Đurini koji je na pravi način motivirao momčad dokazavši im da samo zajedništvom mogu puno i na kraju najviše treba čestitati svim igračima Papuka koji su ostavili srce na terenu.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”605843″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content