Godišnja nagrada VPŽ Glazbenoj školi “Jan Vlašimsky” Virovitica: Već šezdeset godina vizionarskim radom otkrivaju talente

Prema riječima ravnatelja Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica Damira Mihaljevića, talenti ne vrijede ništa ako se nemaju kome pokazati. A talenata u ovoj glazbenoj školi ima napretek, kako danas, tako i tijekom povijesti, posebno od dolaska Jana Vlašimskog u Viroviticu davne 1886. godine, koja se bilježi kao godina osnivanja glazbene škole.

Za Glazbenu školu “Jan Vlašimsky” doista se može reći da je ponos i Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice. Upravo je ta škola prema odluci članova Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, koje već više od šezdeset godina djeluje na unapređivanju i poboljšavanju stručnog znanja i stalnom usavršavanju članova, prošle godine proglašena najboljom glazbenom školom u Hrvatskoj.

MG 6966

Dokaz je to kako se i iz male sredine uz kvalitetan, predan i vizionarski rad mogu ostvariti sjajni rezultati. Glazbena škola “Jan Vlašimsky” ima šest odjela (teoretski, puhači, tambura, harmonika, gitara i klavir), koji su na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima ostvarili sjajne rezultate, a kada se zbroje sve nagrade i sve ono što su dosad ostvarili na natjecanjima, pogotovo na glazbenim festivalima, onda su to postignuća koja ovu školu svrstavaju u sam vrh glazbenih ustanova Republike Hrvatske, a ove godine je nagrađena i Godišnjom nagradom Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content