JAKA BIDASOA PALA U NAŠICAMA Briljantna izvedba NEXE-a za ulazak u grupnu fazu EHF Europske lige

Protekla dva tjedna igrali su se izlučni susreti za plasman u EHF Europsku ligu (nekadašnji EHF kup). Hrvatski predstavnik našički NEXE imao je izuzetno jakog protivnika, Bidasou iz španjolskog Iruna.

U prvom susretu prošlog tjedna u Španjolskoj bilo je 30:27 za domaću momčad. Spomenuti rezultat budio je nadu Našičanima da u uzvratu na svom terenu mogu biti uspješniji.

Našičani u uzvratni susret ulaze nervozno, što koriste gosti iz Španjolske i vode 5:1 i 7:2. Strateg NEXE-a Hrvoje Horvat traži minutu odmora i s nekoliko izmjena postepeno sustiže i prestiže gostujuću prednost. Na odmor se odlazi s prednošću NEXE-a 13:11.

U drugom dijelu vodila se žestoka borba za svaki zgoditak. U 48. minuti gosti iz Iruna dolaze na samo pogodak zaostatka (22:21), ali domaća momčad ulaže i posljednji atom snage i dolazi do konačne pobjede 29:24. Tim rezultatom rukometaši NEXE-a su se plasirali u grupnu fazu natjecanja u kojoj su već nastupili tri puta u posljednjih nekoliko sezona.

Najefikasniji u našičkom sastavu su bili hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac sa sedam zgoditaka, dok je Mateo Rodin postigao pet pogodaka. Vratar Mihailo Radovanović sakupio je deset obrana.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content