Održana izvanredna izborna skupština RK Viro Virovitice: Zlarin Rončević izabran za novog predsjednika

U prostorijama ispod tribina legendarnog virovitičkog rukometnog stadiona, u sastavu Sportskog centra TVIN, održana je izvanredna izborna skupština virovitičkog rukometnog prvoligaša Viro Virovitice.

Na početku je podneseno izvješće o radu, koje nije bilo predugo jer je prošla sezona poništena, a od ožujka do ljeta rukomet je mirovao zbog pandemije koronavirusa. To je išlo na ruku Viro Virovitici, jer je klub sačuvao prvoligaški status.

Na sličnoj skupštini početkom ove godine za predsjednika je izabran Ivan Đurčević. Nakon nepunih osam mjeseci došlo je do nove promjene. Dosadašnjeg predsjednika zamijenio je dopredsjednik, dugogodišnji igrač, a odnedavno trener u klubu, Zlarin Rončević.

IMG 6366 Custom

U novi Izvršni odbor, uz predsjednika Rončevića, izabrani su Jadranko Čačić, Bojan Mijok, Igor Tomljanović, Matija Pavličević, Anita Prelas Kovačević i Ivan Hajmaši. U novom Nadzornom odboru su Željka Grahovac, Dinko Matijašević i Vladimir Bijelić, dok je nova likvidatorica Zlata Pavličević.

– Cilj nam je za nekoliko godina temeljeći ekipu na igračkom kadru poniklom u klupskoj školi rukometa ući u najviši rang natjecanja u Hrvatskoj – Premijer ligu. Školu rukometa smo trenerski ekipirali, što će idućih sezona sigurno donositi rezultate. Ljetos nam se vratilo nekoliko naših igrača, koji su igrali u drugim sredinama, što budi optimizam pred novu sezonu – ambiciozno je najavio novi predsjednik Rončević.

Zbog zdravstvenih problema trener seniorske momčadi Željko Poljak nalazi se na bolničkom liječenju u Zagrebu, pa ga do daljnjeg mijenja Damir Vašarević.

Skupštinu su pozdravili Tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstrović, član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza i predsjednik Rukometnog saveza Virovitičko–podravske županije Antun Blažević i novi član klupske uprave, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko–podravske županije Bojan Mijok.

IMG 6359 Custom 1

U svojim pozdravnim riječima naglasili su, da će pružiti maksimalnu podršku novoj upravi u njenom radu. U svom obraćanju Tihomir Majstorović pohvalio je rad dosadašnje uprave kluba te je uvjeren da se tako može nastavati i s novim čelnim ljudima kluba. U doglednoj budućnosti plan je osiguranje sredstava za trenera, koji će voditi školu rukometa.

Antun Blažević obećao je podršku klubu u svim tijelima Hrvatskog rukometnog saveza spomenuvši kao je Hrvatski rukometni savez u proteklih godinu dana nizom svojih odluka smanjio obveze klubova za natjecanja, a slične akcije u suradnji sa Županijskom i Gradskom sportskom zajednicom napravio je i Županijski rukometi savez u cilju smanjenja troškova za korištenje sportskih dvorana i obveznih liječničkih pregleda.

Bojan Mijok vjeruje da će kao novi član klupske uprave moći dodatno pomoći klubu. Nakon skupštine, održan je prvi sastanak nove klupske uprave.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content