Održana završna konferencija projekta energetske obnove zgrade OŠ Suhopolje i školske dvorane

Osnovna škola u Suhopolju koju pohađa oko 300 djece, od ove je školske godine ugodniji prostor za rad. Obnovljena je u sklopu projekta “Energetska obnova zgrade Osnovne škole Suhopolje i školske dvorane na adresi Kralja Tomislava 26, Suhopolje” za koji je danas (srijeda) održana završna konferencija u županijskoj vijećnici.

Nositelj projekta, čija je ukupna vrijednost 2.662.477,74 kuna, a Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja ga sufinancira s bespovratnih 1.572.055,91 kuna, je Virovitičko-podravska županija. Projekt je naknadno prijavljen i na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata za 2019. godinu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU gdje je odobreno dodatno sufinanciranje u iznosu od 80 posto prihvatljivih troškova, odnosno 744.915,82 kune te će tako Virovitičko-podravska županija za ovaj projekt izdvojiti oko 350.000 kuna.

Picture2
Foto: RA Vidra

Energetskom obnovom zgrada škole i školska dvorana iz E razreda prešle su u C energetski razred te će ostvariti uštedu primarne energije od 44,95 posto i 65,72 posto toplinske energije.

– Sredstva od uštede uložit ćemo u još kvalitetnije i bolje obrazovanje učenika u toj i ostalim školama. Ovakvim energetskim obnovama osim što stvaramo uštede na energentima stvaramo i bolje uvjete za rad u školama i djeci i učiteljima – rekao je župan Igor Andrović.

Radovi su obuhvatili postavljanje nove toplinske fasade, izolacije stropa prema tavanu, plinskog kondenzacijskog kotla, dizalice topline, elektro instalacije i dio vanjske stolarije. Radove je izvodila tvrtka Jukić Dam, stručni nadzor je provela tvrtka EPF Projekt, dok je projekt izradila i pružala savjetodavnu podršku Razvojna agencija Vidra.

IMG 6177

– Sama obnova će poboljšati uvjete rada, a i primjer je koji učimo i odgajamo djecu da treba čuvati okoliš, raditi na održivom razvoju to je dio i odgoja i obrazovanja – naglasio je ravnatelj OŠ Suhopolje Anto Škraba.

Realizaciju projekta prisutnima je predstavio Hrvoje Dragičević iz Razvojne agencije Vidra, a završnoj konferenciji su, između ostalih, nazočili zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, županijski pročelnici i predstavnici Općine Suhopolje…

(www.icv.hr, ml, foto: K. Toplak)

ob vtc logici

[g-gallery gid=”606263″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content