Općinsko vijeće: Usvojen polugodišnji izvještaj proračuna Općine Crnac

Poštujući sve epidemiološke mjere vijećnici Općine Crnac održali su pod predsjedanjem Filipa Vidovića redovnu 19. sjednicu Općinskog vijeća. Na samom početku načelnik Mato Damjan odgovorio je na nekoliko vijećničkih pitanja u sklopu Aktualnog sata, a potom su vijećnici jednoglasno potvrdili odluku o provedbi ulaganja i prijavi na projekt LAG-a “Papuk”.

– Riječ o ulaganjima opremanja mjesnog doma u Velikom Rastovcu za različite sadržaje poput teretane, prostora za vježbanje i sličnih sadržaja. Natječaj je u tijeku i nadamo se kako će provedba ići prema planu. Isto tako moram napoemnuti da smo se prijavili i na već ranije objavljene natječaje za uređenje dječjeg igrališta odmah pored doma te da bi radovi također uskoro trebali početi – rekao je pročelnik Danijel Jozić.

U nastavku je predstavljen polugodišnji izvještaj proračuna za 2020. godinu, a izvjestitelj je također bio pročelnik Jozić.

Vijece Crnac 3

– Prihodi proračuna za prvih šest mjeseci su 4,5 milijuna kuna i izvršeni su 47,32 posto  u odnosu na godišnji plan dok su rashodi realizirani u iznosu od 2,9 milijuna kuna ili 30,11 posto u odnosu na plan. Time je vidljivo da smo ostavili višak u iznosu od 1,6 milijuna kuna, a ako pribrojimo ukupni višak iz prethodnih godina onda imamo ukupno 5,6 milijuna kuna raspoloživih za iduće razdoblje – rekao je pročelnik Jozić, a potom je izvještaj jednoglasno i prihvaćen.

Pročelnik Jozić vijećnicima je prezentirao i Prijedlog izmjena i dopuna proračuna za tekuću godinu naglasivši kako se izmjene potrebne zbog usklađivanja sa zakonom i iste su potom jednoglasno prihvaćene kao i Izvješće o radu načelnika općine za prvih šest mjeseci. Vijećnici su većinom glasova donijeli o Odluku o grobljima koja govori o činjenici kako grobljima moram upravljati Uprava za groblje na čelu koje je po funkciji pročelnik JUO-a, a potom je i potvrđena odluka o komunalnim djelatnostima. Na kraju sjednice na prijedlog vijećnika Romana Lončarevića raspravljalo se i potom donijelo jednoglasnu odluku o korištenju 5G mreže na području općine.

– Prijedlog našeg vijećnika je da ni pod kojim uvjetima ne prihvatimo uvođenje 5G mreže na našoj općini koja je iznimno štetna za zdravlje naših sumještana. Iako smo mi mala općina i pitanje je hoćemo li uopće imati pravo glasa za ovakve odluke, ipak smo temeljem naše vijećničke odluke napravili jedan mali korak u zaštiti svojih mještana – poruka je Općinskog vijeća Crnac.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content