Policija zbog preprodaje marihuane i amfetamina uhitila dva muškarca: Drogu prodavali i maloljetnicima

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici PU virovitičko-podravske uhitili su dvojicu muškaraca, starosti 22 godine (s područja Virovitice) i 27 godina (s područja Donjeg Miholjca) zbog osnovane sumnje da su preprodavali marihuanu, amfetamin, MDMA, odnosno tvari iz kojih se može dobiti droga, izvijestila je danas (petak) PU virovitičko-podravska.

Priopćenje koje je policija uputila medijima razjasnilo je i niz nesvakidašnjih prizora u nekima od naših mjesta, primjerice, u Suhopolju, gdje su građani mogli svjedočiti pretresu  automobila i uhićenju dvojice mladića.

U priopćenju, policija naime navodi kako je bila riječ o aktivnoj istrazi tijekom koje su službenici kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije u periodu od 2./ 3. rujna kriminalističkim obradama obuhvatili više osoba s područja grada Virovitice i Donjeg Miholjca. Tim povodom provedeno je i više pretraga kuća, stanova i poslovnih objekata na području Virovitice, Donjeg Miholjca i Slatine. Uvod u “veliku raciju” bila je spomenuta akcija u Suhopolju, o kojoj se u kuloarima već naveliko priča.

Policija je izvijestila kako je istragom utvrđeno da je 27-godišnjak s područja Donjeg Miholjca nabavljao i prodavao droge (marihuanu, amfetamin, MDMA) preko posrednika, 22- godišnjaka s područja Virovitice i to osobama sa šireg područja grada Virovitice. Oni su pak navedene droge prodavali drugim osobama s područja grada Virovitice i okolice.

Među kupcima bili su i maloljetnici, izvijestila je policija.

received 764956077639799

ZAPLIJENILI I DEVET BILJKI MARIHUANE

Pretragom kuća i drugih objekata u tijekom istrage policija je zaplijenila 813,4 grama droge marihuane, 462,4 grama droge amfetamin u obliku paste (kojoj se dodavanjem smjese za uvećanje mase u umnožava masa za krajnjeg kupca), 131 tabletu droge MDMA (Ecstasy), 5,8 grama umrvljene droge MDMA, 73,5 grama smjese za uvećanje mase (kreatin) koji se koristi za “razrjeđivanje” amfetamina i 0,5 cl konopljinog ulja koje sadrži THC.

Pronašli su i opremu – aparat za vakumiranje, 5 preciznih vaga s tragovima raznih droga te razni pribori koji služi za miješanje i preradu droge amfetamina i marihuane. Otkriveno je i 9 biljki marihuane (cannabis sativa), visine do 135 centimetara, koje su u uzgajali u obiteljskoj kući i oko nje.

Ujedno, otkrivena su i dva kilograma duhana, čime će dvojac uz kaznenu prijavu ODO-u u Virovitici zbog kaznenih djela  „neovlaštene proizvodnje i promet drogama“ i drugih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga dobiti i prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o trošarinama. (www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content