Povelja zahvalnosti VPŽ Mati Bubašu: Branitelj i profesionalni vojnik koji istinu o Domovinskom ratu pronosi na nove naraštaje

Foto: K. Toplak

Predlažući Matu Bubaša za županijsko priznanje neumorni maratonac Pavo Tutenov, predsjednik Udruge maratonaca „Glasnici istine“ Virovitičko-podravske županije, naglasio je kako priznanje ide u ruke čovjeku na osnovi njegovog dugogodišnjeg rada te mnogobrojnih aktivnosti na zaštiti digniteta Domovinskog rata i promicanju hrvatskih nacionalnih, povijesnih i drugih vrednota.

Mato Bubaš jedan je od trinaestorice osnivača ZNG-a grada Slatine. Bio je aktivni sudionik Domovinskog rata, pripadnik diverzantsko izviđačkog voda u 136. brigadi HV-a. Kasnije je vojni put profesionalnog vojnika nastavio u pješadijskoj satniji 81. gardijske bojne. Dugi niz godina neizostavni je predstavnik braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ali i sportskih udruga. Voditelj je Koordinacije braniteljskih udruga grada Slatine. Bio je član Poglavarstva Virovitičko-podravske županije, zamjenik predsjednika Županijske skupštine VPŽ. Danas je predsjednik Zajednice udruga HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, vpz.hr)