Povelja zahvalnosti VPŽ Sanji Sudar: Osnovala grupu zbog koje su u pandemiji građani poljoprivredne proizvode dobivali na svom kućnom pragu

Kada je zbog pandemije COVID-19 uslijedio tzv. lockdown, kada se u trgovine ulazilo „na kapaljku“, kada smo kolektivno ostajali doma, kada su se zatvorile tržnice, Virovitičanka Sanja Sudar „upalila je svjetlo na kraju tunela“. U ožujku je na Facebooku pokrenula grupu „Svježe i domaće s virovitičke tržnice“ i u manje od 24 sata čekiralo se više od 1000 članova koji su željeli prodavati online.

Reakcije lokalnih proizvođača, ali i kupaca bile su odlične. No, radilo se tu o radnim mjestima našega sela, koja su na ovaj način sačuvana, ali mnogima je to bio i putokaz kako nastaviti dalje. I kada više nismo „ostajali doma“ nakon ublažavanja mjera i kada su se ponovno otvorile tržnice, oni kojima je pružena ruka i poduzetnička prilika nastavili su raditi online, dostavljajući kupcima svoje proizvode na kućni prag.

Danas grupa ima 5000 članova. Svoje proizvode nude brojni OPG-i, povrtlari, voćari, mljekari, peradari, pčelari i drugi. Internet im je otvorio vrata i nekih drugih udaljenih tržišta jer su kupci kvalitetne proizvode poljoprivrednika s područja Virovitičko-podravske županije pronalazili na internetu i dolazili i iz drugih gradova.

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content