Virovitičke košarkašice Z-17 napravile malu senzaciju i na otvaranju sezone pobijedile varaždinski Vindi

Varaždinski Vindi uz Podravac iz Virja ove je godine istaknut kao jedan od favorita za naslov prvakinja Regije Sjever do 17 godina starosti. Tako je u uvodu mislio i trener Robert Fritz pripremajući taktiku za današnji susret. Uz sve navedeno pristigla je i vijest o bolesti razigravačice Virovitičanki Ive Kurjančić te su nade domaćina još više izgubile na vrijednosti. Početak utakmice ipak je ponudio iznenađenje i Virovitičanke su povele sa 9:2 no Varaždinke su se ubrzo pribrale preokrenule rezultat. Trener Varaždinki u tom trenutku je vjerojatno pomislio da će utakmica krenuti prema novoj pobjedi te odlučio odmoriti svoju najbolju igračicu Zaru Dukić. Izlazak Dukić kao da je ponovno dao krila Virovitičankama. Briljirao je par Mia Deskar-Nika Kozlinger i utakmica je ponovno ušla u egal. Sve to izazvalo je povratak Dukić no ovaj put granitna obrana sestara Kozliner i skokovi Lane i Lucije Cindrić onesposobile su kontranapade Varaždinki kao njihovo najjače oružje.

Nekoliko skokova pridodala je i Ema Marjanović, a uspješne rolice odradila je i Martina Sabo. Kada je u jednom trenutku zbog lakše ozljede izašla i Lana Cindrić svi su pomislili da će pobjeda ipak krenuti spram Varaždina no nije bilo tako. Djevojke su prije svega svojom borbenošću iznenadile favorizirane Varaždinke, a kada su se posljednji put gošće približile trener Fritz izvadio je posljednjeg asa iz rukava i zaigrao zonu. To je toliko zbunilo njihove protivnice da do kraja nisu postigle niti jedan koš dok je Mia Deskar skupila snage za dvije odlične akcije i zacementirala veliku pobjedom 58:52. Kod Virovitičanki najefikasnije su bile Mia Deskar sa 23 postignuta koša te Nika Kozlinger sa 16 postignutih koševa, ali i uspješno odrađenim obrambenim zadacima. Lucija Cindrić postigla je 11 koševa, ali i tome dodala 10 uspješnih koševa. Unatoč ozlijedi Lana Cindrić upisala je 4 koša kao i Lea Kozlinger koja je sa dva vrlo važna ubačaja znatno pridonijela pobjedi.

Žkk Virovitica; Nika Kozlinger15, Ena Ištvanović, Lana Cindrić 4, Lucija Cindrić 11, Lea Kozlinger 4, Martina Sabo, Arijana Babić, Ema Marjanović, Gabrijela Pavlović, Mia Deskar 23, Marta Leda Kalaš i Tia Eva Keserica. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content