Završeni radovi energetske obnove zgrade Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju

Završeni su radovi u sklopu projekta “Energetska obnova zgrade Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, na adresi Gornje Bazje 131, Gornje Bazje, Općina Lukač – KK.04.2.1.04.0290.” Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 4.179.933,40 kuna, od čega su bespovratna sredstva 2.488.922,32 kune.  Također, projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 1.262.398,86 kuna.

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade škole osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš i da se korisnicima škole osigura kvalitetan prostor te zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada. Radove je izvela tvrtka Gradba d.o.o. iz Brezika, dok je stručni nadzor provela tvrtka ARCHIpuls d.o.o. iz Virovitice. Energetska obnova je obuhvaćala pet građevinskih mjera za poboljšanje toplinske zaštitne ovojnice: zamjena dijela vanjske stolarije, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija poda prema tlu, toplinska izolacija kosog krova iznad grijanog prostora, te dvije strojarske mjere: uvođenje visoko učinkovitog sustava grijanja i uvođenje dizalice topline. Projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosi 53,02%.

 

vidljivost

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content