Zlatna plaketa Virovitičko-podravske županije ove godine dodijeljena županijskom Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok“

Za njih se može reći da su „dobri duh“ zdravstva Virovitičko-podravske županije. Uvijek su tu, često nevidljivi, ali spremni objasniti, ukazati i educirati kako ostati zdrav, kako se sačuvati od kroničnih bolesti, zašto se cijepiti protiv gripe, koje su opasnosti dijabetesa, ovisnosti o opojnim drogama i cigaretama. Ako i obolite, uvijek imaju savjet koji će vam vratiti nadu, pospješiti zdravstveno stanje. Zato su ove godine dobitnici Zlatne plakete Virovitičko-podravske županije, koja im je dodijeljena u povodu Dana županije.

Njihova osnovna zadaća već više od 25 godina preventivna je zdravstvena zaštita djece, mladeži, ali i starijih. Oni su prvi na braniku borbe protiv ovisnosti, prvi u provođenju epidemiološke zaštite na području Virovitičko-podravske županije. Prate, proučavaju, analiziraju i predlažu zdravstvene i epidemiološke mjere surađujući i s drugim zdravstvenim ustanovama na području županije. Prate kakvoću vode, ali i analiziraju utjecaj okoliša i hrane na zdravstveno stanje stanovnika županije.

Doprinos Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u vrijeme pandemije koronavirusa je nemjerljiv jer upravo su oni bili iznimno važna karika u lancu što je Virovitičko-podravska županija, na razini Republike Hrvatske, među pet županija s najmanjim brojem zaraženih.

MG 7001

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content