Dva nova slučaja u VPŽ: Zaražene dvije žene, tri do sada hospitalizirane osobe puštene su kućama

Na području Virovitičko-podravske županije danas imamo dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije žene, od kojih je jedna kontakt već ranije zaraženog, a za drugu se epidemiološki utvrđuje gdje se zarazila, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

Obje žene su srednje životne dobi, jedna je asimptomatska, a druga ima blage simptome COVIDA-19. One su epilog od 45 testiranih. Istodobno se oporavilo troje do sada zaraženih, a u samoizolaciji je 161 osoba.

U Općoj bolnici Virovitica trenutno je troje COVID-19 pacijenta, dvoje ih je zbog poboljšanja zdravstvenog stanja pušteno kućama. S područja Virovitičko-podravske županije u KBC-u Osijek je dvoje pacijenata (po jedna osoba u respiracijskom centru i odjelu za infektologiju), a jedna osoba je puštena kući.

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazile su se 243 osobe. Od toga ih je 34 trenutno aktivno, 201 osoba se oporavila, a četiri muškarca i četiri žene su preminuli.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content