Ferenčević, Fuis i Pažin zajedno ubacili 63 koša: Uvjerljiva pobjeda juniora VIRKA Virovitice na startu prvenstva

Odličan početak košarkaša VIRKA Virovitice uzrasta M-19 (juniori), koji su u ogledu s juniorima Mladosti iz Đurđevca pokazali odličnu igru te pobijedili rezultatom 84:63.

U prvoj četvrtini se vidjelo da prekid uzrokovan Covidom-19 i neigranje od osam mjeseci mora ostaviti traga na igračima obje momčadi, pa je poluvrijeme završilo u korist gostiju 39:38.

Nakon odmora, virovitički mladići kreću u treću četvrtinu s potpuno drugačijom igrom i pristupom te pokazuju baš ono što krasi košarkašku igru. Uz ubačene četiri trice, dobrom obranom i uz nekoliko brzih kontri rade 12:0 gostima i igraju sve bolje i agresivnije kako u obrani tako i napadu, gdje su se posebno istakli Nikola Ferenčević, Petar Fuis i Damjan Pažin, a njima uz bok Luka Moslavac i Roko Ključec.

S obzirom na prvu utakmicu nakon toliko vremena i uvijek neugodnog protivnika, odlična predstava Virkinih juniora donijela je na kraju visokih +21.

VIRKA Virovitica: Vjekoslav Koledić, P. Šimun Debelić, Roko Ključec 10, Damjan Pažin 15, Luka Moslavac 6, Jakov Slavić, Petar Fuis 19, Nikola Ferenčević 29, Ivan Grgos 2, David Bunjevac 3, Edi Albreht i Domagoj Tkalčec. Trener: Branko Ferenčević.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content