FOTO Bratstvo s tri fantastična pogotka slomilo Podravac, Vinak: Imam osjećaj da nas se podcjenjuje, a to što smo u vrhu nije slučajno

Bratstvo iz Gornjeg Bazja i sopjanski Podravac današnjim (subota) susretom na Školskom vrtu otvorili su 9. kolo 1. županijske nogometne lige. Na tribinama stadiona u Gornjem Bazju ponovno se okupio zavidan broj gledatelja.

Bila je to utakmica u kojoj je momčad trenera Elvisa Vinaka dominirala gotovo svih 90 minuta. U prvih 20 minuta možemo izdvojiti tek nekoliko šansi, iz kojih se nije izrodilo ništa ozbiljnije. Vratari obje momčadi, domaće Leo Franjić i gostujuće Kristijan Dumenčić bili su gotovo besposleni. I onda, prvi pravi udarac, kojeg je uputio domaći veznjak Leo Hokman u 26. minuti završio je iza Dumenčićevih leđa. Bila je to bomba s nekih 25 metara. Gostujući “blok” je zakazao i Vinakova momčad vodi 1:0. S tim se rezultatom otišlo na predah.

U nastavku, za gledatelje puno zanimljivija utakmica. Do kraja susreta vidjeli smo još tri zgoditka. Domaća momčad krenula je furioznije s ciljem da slomi protivnika u ranoj fazi drugog dijela. U desetak minuta stvorila je nekoliko ozbiljnih šansi. Jedna lopta završila je na gredi gostujućih vrata, a odličan udarac domaćeg napadača Marijana Holeca sjajno je ukrotio gostujući čuvar mreže Kristijan Dumenčić.

Kako to obično bude u nogometu, “kad ne zabiješ, primiš”. Praktički iz prve prave prilike u 58. minuti momčad Marija Tole dolazi do izjednačenja. Iskusni gostujući lisac Zdenko Lončarek probio je po boku i ubacio u domaći šesnaesterac. Marko Rastija prima loptu i smireno ju šalje pokraj nemoćnog Franjića. Taj pogodak nije pokolebao igru Bratstva, čiji su nogometaši došli u novu prednost već dvije minute kasnije. Nakon nekoliko odbijanaca, sa 20-ak metara loptu je opalio Drago Kozlinger i kroz “šumu nogu” neobranjivo pogodio za 2:1.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak. Nakon dva dalekometna zgoditka domaćih igrača uslijedio je i treći. Ovoga puta, u 66. minuti strijelac je bio Dino Milinović, koji je na taj način potvrdio sjajnu golgetersku formu. Precizno i snažno je pogodio pokraj “živog zida” u Dumenčićevu stranu i Bratstvo ima 3:1. S obzirom na igru gostujuće momčadi, bilo je jasno da će na Školskom vrtu ostati tri boda.

Do kraja susreta vidjeli smo još nekoliko bezopasnih pokušaja s obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. Bratstvo se ovom pobjedom privremeno vratilo na vrh ligaške ljestvice. Ostali susreti igraju se u nedjelju, 4. listopada s početkom u 16 sati.

-Nama su u ovoj utakmici bili najbitniji bodovi i čestitam dečkima što su ispoštovali raniji dogovor iz svlačionice. U prvom poluvremenu nešto slabiji ritam, kojeg smo ubrzali od prve minute nastavka. Ipak, nešto se pita i protivnika. Nakon promašenih šansi primili smo pogodak za 1:1, što je nam je zapravo bio pozitivan šok. Na kraju zaslužena pobjeda! Stalno imamo osjećaj da nas se podcjenjuje, a mislim da to što smo u vrhu definitivno nije slučajno – naglasio je nakon nove domaće pobjede strateg Bratstva Elvis Vinak.

Bratstvo Gornje Bazje – Podravac Sopje 3:1
Igrač utakmice: Leo Hokman

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”607537″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content