FOTO Dino Milinović hat-trickom torpedirao Rezovčane: Marko Doppler spasio goste od težeg potopa

Bratstvo i Rezovac danas (subota) su u Gornjem Bazju na stadionu Školski vrt otvorili 13. kolo 1. županijske nogometne lige.

Bila je to utakmica kakve dosad nismo navikli gledati na županijskim travnjacima, a pogotovo kada igraju ovakva dva kluba, čiji su međusobni okršaji uvijek imali epitet derbija. Gledateljima je zabranjen dolazak na utakmice, pa smo danas na ogradi vidjeli tek nekoliko članova uprave već spomenutih klubova. S obzirom na razvoj cjelokupne situacije vezano uz koronavirus, jasno je kako će susreti bez gledatelja postati “novo normalno”.

Epitet derbija nije opravdan niti na travnjaku. Momčad domaćeg stratega Zlatka Vukovića upisala je visoku pobjedu 6:1 i tako se, barem do sutrašnjih utakmica, primaknula vodećoj Slogi iz Zdenaca na samo dva boda zaostatka.

Ne možemo reći da Rezovčani nisu pokazali ništa, ali momčad stratega Stjepana Pleše odigrala je slabo, što je kumovalo čak šest zgoditaka u mreži vratara Marka Dopplera. Svakako treba reći da je upravo gostujući vratar bio prvo ime rezovačke momčadi. Iz ovoga je jasno da je domaća pobjeda mogla biti i puno veća, ali Doppler je iščupao barem pet, ako ne i više stopostotnih šansi domaćina.

Kanonadu je otvorio domaći kapetan Dino Milinović već u 3. minuti susreta. Glavom je pospremio ubačaj Kristijana Mrazovića. Mreže su mirovale skoro trideset minuta, a onda je domaćin povećao prednost na 2:0. Precizan je bio Leo Jelovečki. Za konačnih 3:0 u prvom dijelu pogodio je Matej Vinak, a ovoga puta Milinović se našao u ulozi asistenta.

Domaći napadač Marijan Holec “zapucao” je tri odlične prilike, a bomba Lea Hokmana nakon povatne lopte s dvadesetak metara sijevnula je tik iznad “Dopplerove grede”.

Gosti su svoje izgledne prilike za zgoditak imali uglavnom iz prekida. Najbolju šansu imali su sredinom prvog dijela, kada je odličan slobodnjak preko živog zida uputio Stjepan Iharoš, ali je domaći vratar Leo Franjić loptu ukrotio krajnjim naporima. Treba izdvojiti i pokušaj Mihaela Boroše nakon jedne kontre pred sam kraj poluvremena, ali nedostajalo je koncentracije u samoj završnici.

Činilo se da je Stjepan Pleše uspio za vrijeme predaha razbuditi svoje pulene, jer su već u drugoj minuti nastavka ublažili domaću prednost na 3:1. Mario Nreca izborio se za udarac kojeg je odlično ukrotio domaći čuvar mreže Franjić, ali lopta se odbija do Patrika Bazijanca koji smireno pogađa i vraća gostima nadu u povratak.

Nada je trajala svega tri minute, a ugasio ju je svojim drugim zgoditkom danas odlični Milinović. Ovoga puta asistent je bio Hokman i Bratstvo ima 4:1. Samo minutu kasnije pukla je i petarda u Dopplerovoj mreži, a svoj drugi pogodak u današnjem susretu upisao je Leo Jelovečki.

Mreže su mirovale sve do 72. minute kada je Milinović svoju odličnu ulogu u današnjem susretu okrunio i trećim zgoditkom, a ujedno i postavio konačnih 6:1. Pogodak je pao nakon odlične kontre i duplog pasa s Vedranom Bajivićem.

Sjajna šansa gostujuće momčadi, nakon pogotka, ponovno je pripala Stjepanu Iharošu, ovoga puta nakon krasne “dijagonale” Bazijanca. Probao je lobom prevariti Franjića, ali sve je ostalo na pokušaju.

Do kraja susreta, u najizglednijoj prilici za pogodak našao se jedini gostujući strijelac Patrik Bazijanac, ali njegov šut s nekih 20-ak metara iskosa pogodio je vratnicu domaćeg gola.

-Moji dečki odradili su dvije utakmice zaredom na jednom visokom nivou. Proteklog smo vikenda zabili pet, a danas evo čak šest zgoditaka. Danas smo dominirali u svim segmentima igre, ali ubuduće ćemo morati još malo poraditi na realizaciji. Izuzetno sam zadovoljan viđenim – rekao je nakon utakmice domaći strateg Zlatko Vuković.

Bratstvo Gornje Bazje – Rezovac 6:1
Igrač utakmice: Dino Milinović

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”611136″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content