Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje počinje naplaćivati ovrhe

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je danas (ponedjeljak) da će od 19. listopada aktivirati sve ovrhe na naplatu koje se zbog mjera zastoja nisu namirivale ovrhovoditeljima.

HZMO je u priopćenju obavijestio korisnike mirovina kojima provodi ovrhu na mirovinama da će od 19. listopada 2020., kada se zbog proteka posebnih okolnosti prestaju primjenjivati mjere zastoja prema Zakonu o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti i Odluci o produženju roka trajanja posebnih okolnosti pri isplati mirovinskih primanja, aktivirati na naplatu sve ovrhe koje se zbog mjera zastoja nisu ovrhovoditeljima namirivale, počevši od isplate mirovina za travanj do isplate mirovina za rujan 2020. te na naknadnim doznakama mirovina isplaćivanima do 18. listopada 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

U priopćenju stoji kako će se za približno 26 tisuća ovrha na mirovinama za listopad koje se isplaćuju u studenome ponovno provesti ovrha po osnovi ostalih tražbina na koje su se za vrijeme trajanja posebnih okolnosti primjenjivale mjere zastoja, a ovrhe po osnovi uzdržavanja na koje nisu bile primijenjene mjere zastoja nastavit će se provoditi.

(www.icv.hr, hzmo)