Odana počast hrvatskom branitelju Marijanu Derežiću i obilježena 29. obljetnica VRO “Otkos 10”

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja hrvatskom branitelju, pripadniku A satnije 127. brigade Hrvatske vojske, Marijanu Derežiću, na mjestu njegove pogibije u Lončarici, danas su predstavnici Grada Virovitice, na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, zajedno s Koordinacijom braniteljskih udruga Virovitica, predvođenih predsjednikom Zvonkom Kožnjakom, kao i predstavnici organizatora ove svečanosti Hrvatskog časničkog zbora Virovitica predvođenog Davorom Špoljarićem, obilježili 29. obljetnicu vojne operacije „Otkos 10“. Ta oslobodilačka operacija Hrvatske vojske u Domovinskom ratu zvedena je na području Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.

– Za žitelje Virovitice, ali i Virovitičko-podravske županije, operacija “Otkos 10” bila je najznačajnija u Domovinskom ratu -zaključio je tom prigodom gradonačelnik Ivica Kirin koji je iskoristio priliku da svim Hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u toj akciji čestita na veličanstvenoj pobjedi na samim počecima Domovinskog rata.

IMG 20201031 120623

 

– Nemojmo zaboraviti da je oslobađanje Hrvatske domovine počelo na ovim prostorima zahvaljujući hrabrim ljudima iz Virovitice, ali i cijele županije i to se nikada ne smije zaboraviti. Ja se tim ljudima koji su bili prvi kada je sve bilo potpuno neizvjesno, duboko klanjam i zahvaljujem. Kao i svake godine tih dana obiđemo grobove Hrvatskih branitelja s ovog područja jer to je najmanje što možemo učiniti u znak zahvalnosti našim vitezovima – rekao je Ivica Kirin koji je iskoristio ovu prigodu da pozove i sve naše građane da se ovih dana prisjete i naših Hrvatskih branitelja.

IMG 20201031 120627

– Kad posjećujete grobove svojih najmilijih, zapalite svijeću i našim bojovnicima, ili na Centralnom križu ili na Spomen obilježju na Gradskom groblju u Virovitici. Učinite to s poštovanjem i mišlju da sve ovo što danas imamo možemo zahvaliti njima koji nisu štedjeli ni svoj život kada je u pitanju slobodna nam Hrvatska – pozvao je sve građane gradonačelnik Ivica Kirin.

IMG 20201031 120519

(www.icv.hr, bs)

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content