Općina Čađavica potpomaže mlade obitelji pri kupnji ili adaptaciji prve nekretnine s 15 tisuća kuna

Odlukom o odabiru korisnika za dodjelu potpora sufinanciranja kupnje, gradnje i rekonstrukcije prve nekretnine za stanovanje na području općine Čađavica, a temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu istih, u prostorima Općine Čađavica danas (četvrtak) su potpisani ugovori između općinskog načelnika Mirka Rončevića i deset korisnika navedenih bespovratnih potpora u visini 15 000 kuna po korisniku. Korisnici dodijeljenih potpora su mlade obitelji s područja općine Čađavica.

IMG 3318

– Mi smo u proračunu Općine Čađavica za 2020. godinu osigurali sredstva za potpore mladim obiteljima koje su u kupnji ili adaptaciji prve nekretnine, i to je krenulo ove godine. Javni natječaj bio je raspisan u Virovitičkom listu, na službenoj internet stranici Općine Čađavica, kao i drugim javnim glasilima. Svi zainteresirani mladi ljudi s područja općine mogli su se javiti na natječaj, a javilo se jedanaest obitelji od kojih je deset udovoljavalo zahtjevima. Za tih deset obitelji predviđena je potpora od petnaest tisuća kuna, bez obzira da li se radi o kupnji prve nekretnine ili adaptaciji postojeće. I, evo, danas smo s njima potpisali ugovore o isplati bespovratnih sredstava. Kada se kaže petnaest tisuća kuna, to na prvu ne izgleda puno, ali za onog koji počinje nešto graditi ili nešto adaptirati vjerujem da su ta sredstva itekako dobrodošla. Uostalom, kroz ta sredstva mlade obitelji mogu vidjeti da im je Općina na pomoći i da ćemo im pomoći u svakom pogledu, sve s ciljem da ostanu ovdje na području općine Čađavica i da imaju djecu – istaknuo je načelnik Rončević.

IMG 3316

Jedan od korisnika ove potpore je Hrvoje Matijaško iz Čađavice, otac jednomjesečnog djeteta.

– Ova dobivena sredstva ću uložiti u dovršenje kuće koju sam već počeo graditi, iskopani su temelji i sad čekamo majstore za nastavak radova. Ja s obitelji planiram ostati ovdje u Čađavici, a Općini i načelniku Rončeviću bih sa zahvalio što potpomažu nas mlade obitelji – rekao je korisnik potpore Matijaško. (www.icv.hr, ADF; Fotografije D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content