Policija provela akciju “Dani sigurnosti biciklista u prometu”: Edukacijom do sigurnijeg sudjelovanja u prometu

Prošlog tjedna, od 7. do 9. listopada, policijski službenici su na području cijele Policijske uprave virovitičko-podravske proveli preventivno-represivnu akciju “Dani sigurnosti biciklista u prometu”. Na taj način se pokušalo ukazati na problematiku sudjelovanja i stradavanja biciklista u prometnim nesrećama i sudjelovanja u prometu biciklista uz poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa.

Kako bi se sigurnost biciklista podigla na što veću razinu, biciklistima je diljem županije podijeljeno stotinjak reflektirajućih prsluka i kompleta svjetala za bicikle, a osim ovih preventivnih aktivnosti u petak, 9. listopada u poslijepodnevnim satima policijski službenici su represivno postupali u provedbi akcije nadzora i zaštite biciklista u prometu.

Tijekom provedbe ove akcije policijski službenici su utvrdili i sankcionirali ukupno 66 prekršaja, od kojih 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 8 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i 32 prekršaja biciklista.

(PU virovitičko-podravska)

 

 

 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content