Sedam novih slučajeva u VPŽ: 365 osoba je u samoizolaciji, hospitalizirano je njih 16

S područja Virovitičko-podravske županije sedam je novozaraženih osoba koronavirusom. Od 56 uzoraka, među njima je bilo 48 negativnih, jedan je u obradi, a sedam ih je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ.

Od toga, četiri su ženskog, a troje muškog spola, svi srednje životne dobi i svi s blažim simptomima. Najveći dio novoinficiranih dolazi iz samoizolacije i kontakti su već ranije zaraženih koronavirusom.

U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano trinaest COVID-19 pacijenata. U odnosu ne jučer, petero ih je otpušteno na kućno liječenje, a troje je novo hospitalizirano. Istodobno, u KBC-u Osijek su tri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Dvoje ih je na respiratoru, a jedan na Klinici za infektologiju na kisiku. Prema podacima iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, na našem je području 365 osoba u samoizolaciji, a na kućnom liječenju je 110 ljudi.

Od početka koronavirusana području Virovitičko-podravske županije zaražena je 431 osoba. Istodobno, šest žena i četiri muškaraca su preminuli. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)