Slatinski maratonac Goran Draksler sudjeluje na 19. memorijalnom maratonu ”Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” od Zagreba do Vukovara

Jučer (utorak) je u Zagrebu započeo 19. memorijalni maraton ”Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” na kojem će sedamnaest ultramaratonaca tijekom pet dana istrčati 344 kilometara od Zagreba do Vukovara (Ovčare), a među njima je i Slatinčanin, član Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”, Goran Draksler.

Na startu u Zagrebu su nazočili Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba brigadir Miodrag Demo, Vladimir Bergman, Borislav Barišić, Predsjednik SAVEZ-a UDHOS i mnogi drugi predstavnici braniteljskih udruga.

Ultramaraton organiziraju Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva hrvatskih branitelja, a u sjećanje na pripadnike zagrebačkog HOS-a i sve branitelje koji su u rujnu 1991. iz Zagreba krenuli prema Vukovaru u obranu RH.

Na ultramaratonu sudjeluje i počasni član Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” Duško Štrbac.
(www.icv.hr, adf; Foto: B. Kokman i M. Pauković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content