U HZZ-u traju prijave za osnovnoškolsko obrazovanje nezaposlenih osoba na području VPŽ

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, kao i Pučkim otvorenim učilištima, organizira sredinom studenog obrazovanje za završetak osnovne škole i stjecanje prvog zanimanja. Nezaposlene osobe koje nisu završile osnovnu školu u mogu se javiti u Područni ured Virovitica ili u Ispostave ureda u Pitomači, Slatini i Orahovici radi uključivanja u obrazovanje za završetak osnovne škole i stjecanja prvog zanimanja, do 30. listopada ove godine. Predstojnik Područnog ureda Virovitica Hrvoje Belobrk sa zadovoljstvom je ustvrdio da je to prvi u nizu novih projekata koji će osobama bez završene osnovne škole osigurati prijeko potrebno obrazovanje za daljnja usavršavanja i u konačnici i zapošljavanje.

– Prema evidenciji HZZ Područnog ureda u Virovitici, na području VPŽ ima 323 osobe bez završene osnovne škole, od tog 165 žena i 158 muškaraca. Za sada imamo prijavljenih 15 osoba, ali s obzirom da prijave traju do 30. listopada vjerujem da će nam se javiti i veći broj kandidata. Odmah mogu reći da broj polaznika nije ograničen, a nastava će biti podijeljena u više grupa, tako da će biti zadovoljeni svi kriteriji vezani uz pandemiju COVID 19 – rekao je predstojnik Hrvoje Belobrk napomenuvši važnost završetka osnovnoškolskog obrazovanja, ali i daljnje mogućnosti raznih osposobljavanja.

– I sami znamo da se nigdje ne možemo zaposliti bez završenog osnovnoškolskog obrazovanja, a male su šanse da se zaposlimo ako uz to nemamo završeno osposobljenje za neku struku. S tim u vezi, svi oni koji završe osnovnoškolsko obrazovanje, mogu krenuti na daljnje osposobljavanje, a u ponudi su osposobljavanja za sve vrste zavarivača, bravare, soboslikare, krovopokrivače, rukovatelje radnim strojevima, odnosno viličarem, utovarivačem i bagerom, također i djelatnike u ugostiteljstvu, priprematelje pizze, sobare i barmene, te pekare i mesare. Ova osposobljavanja dostupna su i onima koji imaju osnovnoškolsko obrazovanje i onima koji će ga tek završiti, a vjerujemo da će im to znatno doprinijeti i zapošljavanje u svojoj struci. Naravno, također su moguća obrazovanja vezana uz prekvalifikacije i druge mogućnosti, pa stoga pozivam sve one koji su zainteresirani da se prijave u Područni ured u Virovitici, ili ispostave u Pitomači, Slatini i Orahovici – pozvao je sve buduće polaznike predstojnik HZZ Područnog ureda Virovitica Hrvoje Belobrk.

(www.icv.hr, bs)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content