U Špišić Bukovici je otvoren dječji vrtić “Čarobna šuma“ kojeg će pohađati 36 mališana

Špišić Bukovica je dobila „Čarobnu šumu“. Novi dječji vrtić izgrađen sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Općine Špišić Bukovica te potporu Virovitičko-podravske županije otvorio je svoja vrata, a u idući ponedjeljak u njega će ući 36 mališana koji su upisani u dvije uzrasne grupe. Nakon Gornjeg Bazja, Ćeralija, Sopja i Svetog Đurđa, ovo je peti vrtić, od jedanaest, koji je otvoren u našoj županiji. U „Čarobnoj šumi“, o djeci će skrbiti četiri djelatnice, a o svima njima brigu će, organizacijski, voditi ravnateljica Katarina Mustač.

Vrtić je kapaciteta 40 mališana, vrijednost investicije iznosi 4.700.000 kuna. Izgradili su ga Cestogradnja iz Slatine i Drvne konstrukcije iz Voćina. Uz onaj u Gradini, ovaj je jedini „drveni“ od njih jedanaest. Projektnu prijavu za dječji vrtić u Špišić Bukovici je u suradnji s općinom Špišić Bukovica izradila je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

IMG 0140
Foto: K. Toplak

Načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, naglasio je kako se u budućnosti planira i dogradnja za buduće jaslice, a zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovom projektu koji je iznimno važan za demografsku sliku Općine Špišić Bukovice.

– Uvijek me razveseli kada otvorimo ovakav objekt, bilo to dječji vrtić ili škola. Svi ovi vrtići koji se grade, a ovo je već peti otvoreni, doprinose demografskoj obnovi našega kraja, Virovitičko-podravske županije, gdje će biti jedanaest novih, ali i cijele Hrvatske, gdje se gradi njih 200. Znam koliko vrtić znači i djeci i roditeljima. On djeci daje obrazovanje, ugodan boravak, a roditeljima sigurnost da su njihova djeca na sigurnom i da se o njima kvalitetno brine i skrbi, a upravo je to naša uloga – naglasio je župan Igor Andrović.

Saborska zastupnica Vesna Bedeković podcrtala je kako je za ovaj, kao i ostalih deset vrtića na području VPŽ, važna bila potpora Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, kao i bivšeg potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića i saborskog zastupnika Josipa Đakića.

IMG 0184
Foto: K. Toplak

– S ovih jedanaest novih vrtića svaka općina i grad imat će vrtić, a to će značajno doprinijeti boljoj brizi i skrbi za našu djecu. Veseli mi i nastavak ovog projekta, odnosno gradnja jaslica. U vrijeme kada sam bila ministrica za demografiju, ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je krenulo s projektom kojim se s 500 kuna po djetetu sufinancira rad dječjih vrtića u ruralnom području. Na području Virovitičko-podravske županije, osam je takvih općina, a među njima je i Špišić Bukovica – kazala je Vesna Bedeković.

(vpz.hr, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”608597″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content