U VPŽ 25 novih slučajeva: Preminula ženska osoba, 12 ljudi hospitalizirano od kojih je dvoje na respiratoru

S područja Virovitičko-podravske županije 25 je novozaraženih osoba koronavirusom. Od 101 uzorka, njih 25 je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ. Jedna ženska osoba (1940. godište), preminula je u Općoj bolnici Virovitica u kojoj je trenutno hospitalizirano devet COVID-19 pacijenata. Istodobno, u KBC-u Osijek su tri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Dvoje ih je na respiratoru, dok je jedna osoba na kisiku Klinike za infektologiju.

Od navedenih 25 novo inficiranih, četrnaest je ženskog, a jedanaest muškog spola. Šesnaest ih je srednje, troje je starije i mlađe dobi, troje je djece. Svi su s blažim simptomima koronavirusa. Većina ih dolazi iz samoizolacije, a dio sa sa svadbenih svečanosti.

Na području Virovitičko-podravske županije 262 osobe su u samoizolaciji. Prema podacima dobivenim iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, trenutno se na području Virovitičko-podravske županije 94 osobe liječe u kući, a 13 osoba se oporavilo.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 349 osoba. Preminulo je šest žena i četiri muškaraca. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content