COVID-19 u VPŽ: Preminula jedna ženska osoba, 43 novozaraženih, Crnac više nije korona free općina

Na području Virovitičko-podravske županije, 43 su novoinficirane osoba koronavirusom. Podaci su to Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok, analiziranih od 3. i 4. studenog. Nažalost, jedna ženska osoba (1929. godište) koja je imala brojne komorbiditete preminula je u Općoj bolnici Virovitica. To je 15. žrtva koronavirusa na području naše županije, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

Od 43 novooboljelih, najviše ih dolazi s područja grada Slatine, njih dvadeset i dvoje. Prvog zaraženog, dobilo je i područje Općine Crnac. Crnac je do danas bila jedina općina u Hrvatskoj u kojoj od početka epidemije nije zabilježen niti jedan slučaj COVIDA-19.

Od navedenih 43, dvadeset i pet ih je ženskog, a osamnaestog muškog spola. Novoinficirani COVIDOM-19 dolaze s područja sljedećih gradova i općina, Slatina (22), Virovitica (8), Pitomača (5), Suhopolje (3), Špišić Bukovica (2), Orahovica (1), Crnac (1), Nova Bukovica (1).

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 17 pozitivnih COVID-19 pacijenata. Osoba iz Osijeka koja je bila u Virovitici, premještena je u Osijek. U KBC-u Osijek su i nadalje četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije, svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, 838 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Istodobno, osam žena i sedam muškaraca, preminulo je s područja VPŽ. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content