FOTO Grofovi dvaput ispustili prednost, Filipović: Najteže su utakmice kad unaprijed upišeš bodove

Subotnjim susretima započelo je 13. kolo 4. nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Na stadionu Park u Suhopolju momčad domaćeg stratega Tomislava Filipovića ugostila je Daruvar. Grofovi su na travnjak istrčali u sastavu: G. Solar, Grljak, Farkaš, Jularić, Đurđević, Hudoletnjak, Prajo, Kucljak, Kirin, Čubelić i Sertić.

Domaći su krenuli furiozno i već u 5. minuti susreta došli do prednosti 1:0. Mrežu gostujućeg vratara Časteka pogodio je Marko Sertić. Nije se dugo čekalo na odgovor Daruvarčana. U 10. minuti Ivan Vuković poravnao je na 1:1 i vratio stvari na početak.

Činilo se da će u ovoj utakmici golovi padati kao na traci, ali do 64. minute mreže su ostale netaknute. Krenimo redom. Nakon pogotka, gosti su bili u sjajnoj šansi za vodstvo. Igrala se 20. minuta, gostujući napadač primio je loptu u domaćem 16-ercu i efektno opalio, ali nije uspio svladati vratara Gabrijela Solara, koji se ovoga puta iskazao odličnom intervencijom.

Od 35. do 37. minute domaći su imali tri uzastopna kornera, a sva tri izveo je Sertić. Prvi centaršut bio je najprecizniji, a lopta se u gužvi odbila do Čubelića koji vrlo dobrim udarcem ipak nije pronašao put do Častekove mreže.

Nekoliko minuta kasnije domaći opet opasno prijete. Ponovno su u glavnim ulogama bili isti igrači. Ovoga puta centrirao je Čubelić iz slobodnog udarca, a pronalazi Sertića koji loptu šalje glavom iznad grede gostujućih vrata. Nakon tog pokušaja sijevnula je daruvarska kontra, ali ponovno se ispriječio odlični Solar. Bio je to i posljednji pokušaj u prvom dijelu. Na predah se otišlo rezultatom 1:1.

Na startu drugog poluvremena dvije promjene u domaćim redovima. Igru su napustili Igor Prajo i Mihael Grljak, a zamijenili su ih iskusni Ivan Egri i nedovoljno oporavljeni Dominik Šantavec. Filipovićeve izmjene urodile su plodom. Razigrani Egri nakon deset minuta nastavka sjajnom loptom pronalazi Kucljaka, ali njegov pokušaj odlazi daleko od gostujućih vrata.

Svakako treba spomenuti sjajnu rolu Enija Kirina u skakačkom dijelu igre na sredini terena. Jedna takva lopta nakon duela u skoku završila je ponovno u nogama Egrija, a on podvaljuje u prostor Hudoletnjaku, koji daje povratnu za Kucljaka i Suhopolje ima novo vodstvo od 64. minute susreta. Bio je ovo osmi ovosezonski pogodak Denija Kucljaka.

Prema prikazanoj igri do tada i s obzirom da su gosti svoje šanse uglavnom tražili preko kontri, a puno manje iz nekih uigranih akcija, činilo se da će tri boda ostati u Suhopolju, ali onda se opet ponavlja scenarij iz prvog dijela. Od vodećeg pogotka prošlo je tek tri minute, a gosti i po drugi put vraćaju stvari na početak. U 67. minuti, nakon pogreške u domaćoj obrani precizan je bio Karlo Ivančić.

Do kraja utakmice treba još izdvojiti dva odlična pokušaja domaćih da dođu do novog vodstva. U prvoj situaciji našao se Sertić, a u drugoj Filipović koji je zamijenio Kirina u 73. minuti, ali njihovi udarci završili su tik iznad grede vratara Časteka. Imali su i gosti odličnu priliku za treći zgoditak, ali nedostajalo je koncentracije u samoj završnici. Na kraju podjela bodova, konačan rezultat 2:2.

Domaći nogometaši smatraju da su itekako oštećeni u drugom dijelu kada glavni sudac Luka Karlovčan (Đurđevac) nije pokazao na bijelu točku, nakon što je gostujući branič loptu dirao rukom u svom kaznenom prostoru. Suhopoljski strateg Tomislav Filipović krivca nije tražio u sudačkoj trojci.

-Dva puta smo imali utakmicu rezultatski pod kontrolom, ali vlastitim greškama dopustili smo gostima da se vrate u susret. I nakon toga smo imali par dobrih prilika u završnici za treći pogodak, koje nismo iskoristili, tako da za jedan osvojeni bod u ovom susretu ne smijemo prozivati nikoga osim nas samih. Na kraju moram priznati da možemo biti i zadovoljni bodom, jer su gosti na samom kraju imali odličnu priliku iz kontre. Svojim dečkima čestitam na današnjoj predstavi, trudili su se u ovom trenutku koliko su mogli. Polako se ekipiramo i nadam se da ćemo preostale dvije utakmice odradit puno bolje nego ovu današnju – rekao je nakon utakmice Filipović.

Suhopolje – Daruvar 2:2
Najbolji u redovima Suhopolja: Marko Sertić

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”611722″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content