Kuhari otkrili: Ovo su najčešće greške kod pripremanja pire krumpira

Pire krumpir jedno je od onih jela koje je teško dovesti do savršenstva, jer toliko toga može poći po zlu. Iako je riječ o jednostavnom prilogu s malo sastojaka, detalji su ti koji su ključni u ovom jelu – piše Mirror, a prenosi Večernji list.

Na društvenoj mreži Reddit, kuhari su podijelili koje su to najčešće greške koje ljudi rade kod kuhanja pire krumpira, ali i kako ih ispraviti da pire ispadne savršen.

Ne dodate dovoljno masti

Sastojak za koji se mnogi kuhari slažu da je presudan u pravljenju kremastog pire krumpira je masnoća. Maslac i vrhnje za kuhanje glavni su sastojci koje kuhari dodaju, ali osim maslaca možete koristiti krem sir koji će dati jedan novi, poseban okus.

Ne solite krumpir

Što se tiče kuhanja, svi znamo da hranu moramo začiniti. Ne trebate imati cijelu policu sa začinima da bi vam hrana bila ukusna, ali upotreba soli itekako pomaže. Dodajte ju tijekom kuhanja krumpira.

Ne igrate se s okusima

Još jedan način da u svoj pire uvrstite različite vrste okusa je dodavanje još jednog povrća. Ne samo da mu daje više dimenzija, već ga može učiniti i slađim. Mnogi kuhari otkrili su kako je mrkva odlično povrće za dodavanje pire krumpiru, jer mu daje slatkoću, a nema puno dodatnog posla oko pripreme – dodajte ju u lonac zajedno s krumpirom.

Koristite mikser

Što se tiče gnječenja krumpira, postoji niz tehnika koje možete isprobati. Bez obzira koristite drobilicu, vilicu ili mikser, cilj je isti – imati krumpir bez grudica. Međutim, ono što biste trebali koristiti prema nekim gurmanima je sito ili drobilica sa sitnim rupama. Tako ćete dobiti najbolje zdrobljen pire krumpir.

Ne uklanjate škrob

Škrob može pire krumpir učiniti gumenim. Dakle, pranjem ili namakanjem narezanog sirovog krumpira u vodi pomoći ćete isprati male molekule škroba poznate kao amiloza.

(vecernji.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content