Najgori dan na području VPŽ od početka epidemije: Koronavirusom zaražena čak 91 osoba, dva muškarca preminula

Foto: icv.hr, ilustracija

Iza Virovitičko-podravske županije je najgori dan od početka epidemije koronavirusa. U zadnjih 24 sata bilježimo dva preminula muškarca i čak 91 pozitivnu osobu, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Dva muškarca (1942. i 1961. godište), uslijed brojnih komorbiditeta, preminula su od COVIDA-19 u Općoj bolnici Virovitica. Time se broj žrtava koronavirusa, od početka epidemije na našem području, popeo na 28.

U posljednja 24 sata, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, testirano je 150 osoba, a njih čak 91 je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, što iznosi 60,6 posto pozitivnih osoba. Ukupno 51 osoba štićenika i djelatnika je pozitivno u jednoj ustanovi za starije i nemoćne osobe s područja Virovitičko-podravske županije. Ostalih 40 pozitivnih osoba, dolazi s područja sljedećih općina i gradova: Virovitica (21), Slatina (10), Orahovica (4), Suhopolje (2), Mikleuš (1), Pitomača (1), Špišić Bukovica (1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Trenutno je hospitalizirano ukupno 45 pacijenata. Na bolničkom liječenju u OB Virovitica nalazi se ukupno 43 pozitivna pacijenta, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva se pacijenta nalaze u KBC Osijek, oboje na respiratoru. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije se zarazilo 1.691 osoba, a njih dvadeset i osmero je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera. (www.vpz.hr)